Rafaelo kuličky

Kokos a sladkosti se skvěle doplňují. Vytvořte si tyto skvělé kuličky, příprava je opravdu jednoduchá a rychlá. Dejte si však pozor, jsou velmi…
Ingredience aneb co potřebujete
250 g másla
4 dortové oplatky
200 g sušeného mléka
200 g moučkového cukru
50-100 ml teplé vody
strouhaný kokos na obalování
lískové ořechy (mandle nebo jiný oříšek)
Postup vaření podle receptu
Dortové oplatky jemně rozdrtíme nebo nastrouháme. Není problém, když se občas objeví větší kousky. Poté přidáme změklé máslo, práškový cukr a sušené mléko.
Připravíme těsto a nejprve přimícháme 50 ml teplé vody. Vodu dosypáváme postupně, abychom dosáhli správné konzistence těsta.
Z těsta vytváříme kuličky o velikosti vlašského ořechu. Do jejich středu můžeme umístit nějaký oříšek, jako je mandle, lískový ořech nebo nesolené arašídy.
Obalíme v nastrouhaném kokosu. Dáme do papírových košíčků. Skladujeme v chladnu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rafaelo kuličky
Rafaelo kuličky jsou lahodným sladkým pamlskem, který potěší každého milovníka kokosových pochoutek. Tyto kuličky jsou obvykle vyrobeny z jemné kokosu, kondenzovaného mléka a oříšků, což vytváří bohatou a krémovou texturu. Každý kousek je navíc obalený ve strouhaném kokosu, což umocňuje jejich chuť a vzhled. Rafaelo kuličky jsou ideální jako dezert na různých oslavách nebo jako malá odměna na konci dne. Snadno se připravují, a tak si je můžete vychutnat kdykoliv.