Vanilkové rohlíčky

Ach, ty vanilkové rohlíčky, po kterých by se jeden mohl utlouct! Jste spíše pro vlašské, nebo lískové ořechy? Lze je také připravit z mandlí nebo…
Ingredience aneb co potřebujete
300 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
100 g jemně strouhaných lískových oříšků
0,5 vanilkového cukru
220 g másla (nebo jiného tuku)
citronová kůra
2 žloutky
Na obalení
moučkový cukr
vanilkový cukr
Postup vaření podle receptu
Smícháme mouku s cukrem, vanilkou a nasekanými oříšky. Poté přidáme kousky másla, žloutky a nastrouhanou citronovou kůru.
Všechny ingredience rychle spojíme v těsto. Postupně vytvarujeme delší válečky, nakrájíme je na kousky a vytvoříme z nich malé rohlíčky.
Rohlíčky umístíme na plech vyložený teflonovou fólií nebo pečicím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 7 až 10 minut.
Po upečení okamžitě obalíme v cukru smíchaném s vanilkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky jsou tradiční české vánoční cukroví, které okouzluje svou jemnou chutí a vůní vanilky. Tyto malé, půlměsícové koláčky se vyrábějí z máslového těsta, do kterého se přidává mletý ořech, obvykle vlašský. Po upečení se obalují v moučkovém cukru, což jim dodává sladkost a charakteristický vzhled. Rohlíčky jsou oblíbené nejen během Vánoc, ale i po celý rok, často jako součást rodinných tradic a svátečních oslav. Jejich křehká textura a lahodná chuť zaručují, že rychle zmizí z každého stolu.