Babiččiny vanilkové rohlíčky

Babiččiny vanilkové rohlíčky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Originální recept na  vynikající vanilkové rohlíčky, který mám od mé babičky.

Ingredience aneb co potřebujete

280 g hladká mouka
2 ks žloutek
200 g máslo
80 g cukr moučka
80 g vlašské ořechy

na obalení
cukr moučka s vanilkou

Postup vaření podle receptu

Máslo necháme změknout a umeleme ořechy. Do misky dáme mouku, cukr, ořechy a žloutky. Po částech přidáváme do těsta máslo a vše dobře zpracujeme. Těsto zabalíme do fólie a necháme aspoň půl hodiny uležet v lednici.

Z těsta tvarujeme rohlíčky, které pokládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme při 180 °C dorůžova.

Horké upečené rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým luskem. Vkládáme do krabice a necháme uležet.

Co jste ještě nevěděli o receptu Babiččiny vanilkové rohlíčky

Babiččiny vanilkové rohlíčky jsou oblíbeným tradičním českým vánočním pečivem. Tyto křehké a voňavé rohlíčky se připravují z jemného těsta, které se mísí s mletými ořechy a vanilkovým cukrem. Po upečení se obalují v práškovém cukru, což jim dodává sladký a jemný vzhled. S vřelou chutí a nezaměnitelnou vůní připomínají domácí pohodu a vánoční atmosféru. Každé sousto evokuje vzpomínky na sváteční chvíle strávené s rodinou a přáteli.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Cukroví
Štítky: česká kuchyně, cukroví, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Babiččiny vanilkové rohlíčky.

Přidat komentář