Babiččiny vanilkové rohlíčky

Originální recept na vynikající vanilkové rohlíčky, který mám od mé babičky.
Ingredience aneb co potřebujete
280 g hladká mouka
2 ks žloutek
200 g máslo
80 g cukr moučka
80 g vlašské ořechy
na obalení
cukr moučka s vanilkou
Postup vaření podle receptu
Máslo necháme změknout a umeleme ořechy. Do misky dáme mouku, cukr, ořechy a žloutky. Po částech přidáváme do těsta máslo a vše dobře zpracujeme. Těsto zabalíme do fólie a necháme aspoň půl hodiny uležet v lednici.
Z těsta tvarujeme rohlíčky, které pokládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme při 180 °C dorůžova.
Horké upečené rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým luskem. Vkládáme do krabice a necháme uležet.
Co jste ještě nevěděli o receptu Babiččiny vanilkové rohlíčky
Babiččiny vanilkové rohlíčky jsou oblíbeným tradičním českým vánočním pečivem. Tyto křehké a voňavé rohlíčky se připravují z jemného těsta, které se mísí s mletými ořechy a vanilkovým cukrem. Po upečení se obalují v práškovém cukru, což jim dodává sladký a jemný vzhled. S vřelou chutí a nezaměnitelnou vůní připomínají domácí pohodu a vánoční atmosféru. Každé sousto evokuje vzpomínky na sváteční chvíle strávené s rodinou a přáteli.