Mandlovo-skořicové hvězdičky

Chuť mandlí a skořice se skvěle doplňuje. Tvar cukroví si můžete zvolit podle svého uvážení, avšak hvězdičky na slavnostním stole vypadají obzvlášť hezky. Pokud...
Ingredience aneb co potřebujete
260 g hladké mouky
100 g mletých mandlí
70 g moučkového cukru
200 g másla
1 žloutek
1 lžička mleté skořice
1 lžička strouhané citronové kůry
rybízová marmeláda
bílá poleva
cukrové kuličky
tuk na vymazání plechu
Postup vaření podle receptu
Z mouky, mandlí, cukru, másla, žloutku, skořice a citronové kůry připravíme těsto, které necháme odležet v lednici minimálně na pár hodin.
Plech lehce potřeme tukem a včas předehřejeme troubu na 150 °C.
Těsto rozválíme na pomoučněné ploše na tloušťku 3 mm, vykrajujeme z něj hvězdičky a ty umístíme na plech. Poté je dáme do trouby a pečeme při 150 °C.
Chladné části spojíme rybízovou marmeládou, na závěr je ozdobíme polevou a dalšími dekoracemi.
Co jste ještě nevěděli o receptu Mandlovo-skořicové hvězdičky
Mandlovo-skořicové hvězdičky jsou delikátní pečivo, které spojuje chuť mandlí a aromatickou skořici. Tato sladká hvězdičková kolečka se často připravují jako vánoční cukroví, které potěší každého milovníka sladkostí. Hladká textura mandlové hmoty a příjemné koření vytváří harmonickou chuť a vůni. Hvězdičky se obvykle posypávají moučkovým cukrem, což jim dodává elegantní vzhled. Jsou ideální na sváteční stoly nebo jako sladká pochoutka ke kávě.