Vinné cukroví

Snadný a rychlý návod na netypické cukroví z bílého vína. Celý recept vyžaduje pouze tři ingredience a toto cukroví můžete udělat buď na sladko…
Ingredience aneb co potřebujete
250 g hladké mouky
250 g másla (nebo Hery)
5 lžic bílého vína
Na sladkou variantu
moučkový cukr
Na slanou variantu
kmín
mletá paprika
sůl
Postup vaření podle receptu
Na plech položíme pečicí papír a nastavíme troubu na 170 °C.
V míse smícháme mouku, máslo a víno, čímž vytvoříme těsto.
Na pomoučené ploše vyválíme těsto.
Pomocí formičky vyřezáváme různé tvary, které pak umisťujeme na plech. U slané varianty posypeme cukroví kmínem, paprikou nebo solí.
Smažíme v předehřáté troubě do zlatavé barvy po dobu přibližně 10-15 minut.
Sladkou variantu připravíme tak, že ještě teplé cukroví obalíme v cukru.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vinné cukroví
Vinné cukroví je tradiční česká sladkost, která se připravuje především během vánočního období. Jeho hlavními ingrediencemi jsou mletá ořechy, cukr a víno, které dodává cukroví jedinečnou chuť a vůni. Cukroví se často tvaruje do různých forem a poté se posypává moučkovým cukrem, což mu dodává elegantní vzhled. Vinné cukroví je nejen chutné, ale také příjemně voní a navozuje atmosféru svátků. Tento pokrm se stal oblíbeným nejen v českých domácnostech, ale i mezi milovníky cukroví v zahraničí.