Kokosové pracny

Pracny jsou oblíbeným tradičním vánočním sladkým pokrmem. Tento recept představuje variantu klasických pracen s kakaem, ovšem s netradičním přídavkem kokosu. Poté už stačí…
Ingredience aneb co potřebujete
250 g kokosu
250 g hladké mouky
250 g změklého másla
150 g cukru moučka
cukr moučka na obalení
Postup vaření podle receptu
Všechny ingredience smícháme dohromady a vytvoříme těsto, které potom necháme minimálně hodinou odpočívat v chladu.
Následně je natlačíme do menších forem a pokládáme je vedle sebe na plech.
Pečeme v předem nahřáté troubě na zhruba 170 °C do růžova, přibližně 7 minut. Po upečení je ještě teplé vyklopíme a necháme vychladnout.
Můžeme to posypat moučkovým cukrem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kokosové pracny
Kokosové pracny jsou oblíbeným českým cukrovím, které se tradičně připravuje během vánočních svátků. Tyto malé sušenky se vyrábějí z kokosového strouhanky, másla, cukru a vaječných bílků, což jim dodává jemnou a křehkou texturu. Po upečení se často obalují v moučkovém cukru nebo se potahují čokoládou. Jejich sladká a kokosová chuť potěší každého milovníka sladkostí, a tak se často podávají jako pochoutka ke kávičce nebo čaji. Kokosové pracny jsou skvělým příkladem tradiční české cukrařiny, kterou si zamilujete.