Kokosové pracny

Kokosové pracny
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 7 minut
Porce: 1

Pracny jsou oblíbeným tradičním vánočním sladkým pokrmem. Tento recept představuje variantu klasických pracen s kakaem, ovšem s netradičním přídavkem kokosu. Poté už stačí…

Ingredience aneb co potřebujete

250 g kokosu
250 g hladké mouky
250 g změklého másla
150 g cukru moučka
cukr moučka na obalení

Postup vaření podle receptu

Všechny ingredience smícháme dohromady a vytvoříme těsto, které potom necháme minimálně hodinou odpočívat v chladu.

Následně je natlačíme do menších forem a pokládáme je vedle sebe na plech.

Pečeme v předem nahřáté troubě na zhruba 170 °C do růžova, přibližně 7 minut. Po upečení je ještě teplé vyklopíme a necháme vychladnout.

Můžeme to posypat moučkovým cukrem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kokosové pracny

Kokosové pracny jsou oblíbeným českým cukrovím, které se tradičně připravuje během vánočních svátků. Tyto malé sušenky se vyrábějí z kokosového strouhanky, másla, cukru a vaječných bílků, což jim dodává jemnou a křehkou texturu. Po upečení se často obalují v moučkovém cukru nebo se potahují čokoládou. Jejich sladká a kokosová chuť potěší každého milovníka sladkostí, a tak se často podávají jako pochoutka ke kávičce nebo čaji. Kokosové pracny jsou skvělým příkladem tradiční české cukrařiny, kterou si zamilujete.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (50 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Cukroví
Štítky: cukroví, snadné, rychlé, levné, česká, snadný, pro začátečníky, do 50 korun, slovenská, pečení, sladké, exotické ovoce, vánoce, ořechy, pečené, pracny

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kokosové pracny.

Přidat komentář