Kokosové koule

Kokosové koule
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Kokosové koule jsou snadné a rychlé na přípravu, a rozhodně si je zamilujete. Tento dezert, který se nepeče, vás uchvátí svou jemností a intenzivní kokosovou chutí.

Ingredience aneb co potřebujete

4 tatranky
160 g másla
250 g cukru
2 lžíce kakaa
1 lžíce mléka
2 lžíce rumu

Na obalení
kokos (nebo strouhané ořechy)

Postup vaření podle receptu

Tatranky rozdrtíme na mlýnku, přidáme zbývající ingredience a vše důkladně promícháme.

Obalujeme v kokosu nebo ve strouhaných ořeších.

Vkládáme do papírových formiček.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kokosové koule

Kokosové koule jsou oblíbeným sladkým dezertem, který potěší milovníky kokosu. Tyto malé koule se obvykle připravují z mletého kokosu, kondenzovaného mléka a sušeného mléka, což jim dodává jemnou, lahodnou chuť. Po vytvoření kouliček se obvykle obalují v kokosu nebo čokoládě. Kokosové koule jsou skvělé jako jednoduchý snack, na oslavu nebo jako sladký dárek. V jejich přípravě lze využít různých variací, například přidáním ořechů nebo sušeného ovoce pro obohacení chuti.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (27 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Cukroví
Štítky: cukroví, rychlé, do 100 korun, česká, snadný, pro začátečníky, sladké, vánoce, večírky a oslavy, ořechy, nepečené, kuličky

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kokosové koule.

Přidat komentář