Pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Porce: 1

Na vašem vánočním stole by rozhodně neměly chybět pařížské rohlíčky. Jemné těsto, sladká náplň a čokoládová poleva z nich vytváří pochoutku, která se jistě rychle sní.

Ingredience aneb co potřebujete

Korpusy
4 bílky
300 g moučkového cukru
150 g ořechů
3 lžíce polohrubé mouky
1 lžička kypřicího prášku
Krém
1 slazené kondenzované mléko Salko
100 g čokolády
1 lžíce moučkového cukru
50 g kakaa
250 g tuku Stela

čokoládová poleva

Postup vaření podle receptu

Z bílků připravíme sníh, poté do něj postupně vmícháme cukr a šleháme nad párou po dobu 7 minut.

Do našlehané směsi opatrně přidáme mleté ořechy, mouku a prášek do pečiva. Hmotu nalijeme do cukrářského sáčku a tvarujeme rohlíčky na plech vyložený pečicím papírem.

Troubu nastavíme na 100 °C a sušení trvá 45 minut. Poté necháme vychladnout.

Na mírném ohni rozpustíme Salko, cukr a čokoládu, poté přidáme kakao a mícháme, dokud směs nezhoustne.

Necháme směs vychladnout, poté přidáme tuk a vyšleháme krém, který nanášíme na korpus. Dáme ztuhnout.

Načechráme to čokoládovou polevou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky jsou oblíbeným sladkým pečivem, které pochází z Francie, avšak v České republice získaly svoji vlastní popularitu. Tato lahodná varianta pečiva se vyrábí z křehkého těsta a typicky se plní ořechovou nebo mandlovou náplní. Po upečení jsou posypány moučkovým cukrem, což jim dodává sladkokyselou chuť. Pařížské rohlíčky jsou skvělým zpestřením na svátečním stole a často se podávají při různých oslavách či rodinných setkáních. Jejich křehkost a bohatá chuť si získají každého milovníka sladkostí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (38 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Cukroví
Štítky: cukroví, sváteční / nedělní, česká, pečení, vánoce, náročné, večírky a oslavy, středně náročný, ořechy, pečené, plněné, sušení, svatba

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pařížské rohlíčky.

Přidat komentář