Zázvorové sušenky

Aromatické koláčky potěší každého! Tyto zázvorové sušenky se skořicí mají úžasnou vůni a jsou tvrdé, což je dělá ideálními k namáčení do čaje.
Ingredience aneb co potřebujete
110 g másla (měkkého)
100 g třtinového cukru
1 bílek (z většího vejce)
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžíce medu
1/2 lžičky skořice
1,5 lžíce mletého zázvoru
170 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
1 špetka soli
cukr krupice (na obalování)
Postup vaření podle receptu
Utřeme máslo s cukrem do světlé pěny, poté přimícháme extrakt, bílek a med a šleháme, dokud nezískáme hladkou směs.
V jiné nádobě důkladně smícháme všechny suché ingredience.
Postupně přidáváme směs a důkladně šleháme, dokud těsto nezíská homogenní, ale stále mírně lepivou konzistenci.
Zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladničce alespoň 30 minut.
Troubu nastavíme na 180 stupňů a plechy pokryjeme pečicím papírem.
Po vyjmutí těsta vytváříme kuličky, které jsou o něco větší než 1 cm, a umisťujeme je s dostatečnými odstupy.
Do mísy dáme cukr a obalíme v něm všechny kuličky. Na závěr je jemně stlačíme palcem a pečeme 8-10 minut, dokud nezezlátnou okraje.
Co jste ještě nevěděli o receptu Zázvorové sušenky
Zázvorové sušenky jsou lahodné pečivo, které si získává srdce milovníků kořeněných chutí. Tento oblíbený dezert se připravuje z čerstvého nebo sušeného zázvoru, což mu dodává jedinečnou pikantnost a aroma. Sušenky mají často křupavou strukturu na povrchu a jemně vláčnou středu. Skvěle se hodí k šálku čaje nebo kávy, zejména v chladnějších měsících. Díky svým zdravým přísadám mají zázvorové sušenky i pověst posilujícího pamlsku, který může podpořit imunitu a přispět k dobrému trávení.