Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky

Kdo by nepoznal toto cukroví s vůní vanilky a lákající na ořechy? Vanilkové rohlíčky se řadí mezi nejoblíbenější vánoční cukroví a mají své místo na svátečním stole...
Ingredience aneb co potřebujete
340 g másla
100 g cukru moučka
420 g hladké mouky
160 g mletých vlašských ořechů
1 špetka soli
Na obalení
moučkový cukr
vanilkový cukr
Postup vaření podle receptu
Plech vyložíme papírem na pečení.
Všechny ingredience na vále smícháme a vypracujeme pevné těsto, které je dobré nechat odpočívat v chladu ideálně přes noc.
Z těsta vytvarujeme malé rohlíčky, umístíme je na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C.
Ještě teplé rohlíky obalujeme ve směsi práškového cukru a vanilkového cukru.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Vánoční cukroví, jako jsou křehké vanilkové rohlíčky, je tradičním symbolem sváteční atmosféry. Tyto delikátní pečivo se vyznačuje svou jemnou, máslovou chutí a typickým tvarováním do malých rohlíčků. Příprava křehkých rohlíčků zahrnuje mletý vanilkový cukr, jemnou mouku a vlašské ořechy, které dodávají nesrovnatelnou chuť. Posypané cukrem se stávají oblíbeným cukrovím na vánočních stolech. Jejich křehkost a vůně vanilky navozují tu pravou vánoční pohodu a radost.