Marokánky

Marokánky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Porce: 40

Marokánky jsou velice oblíbeným druhem sladkostí, které chutnají téměř každému. Jestliže máte rádi kandované ovoce, ořechy a čokoládu, určitě…

Ingredience aneb co potřebujete

125 ml mléka
120 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů (nebo nesolených arašídů)
200 g kandovaného ovoce
70 g másla
70 g moučkového cukru
30 g hladké mouky

Dále
tuk (na vymazání plechu)
hrubá mouka (na vysypání plechu)
hořká čokoláda (na potření)

Postup vaření podle receptu

V hrnci smícháme mléko, nasekané vlašské ořechy, kandované ovoce, máslo a cukr. Při neustálém míchání vaříme 5 až 10 minut.

Přimícháme hladkou mouku a vaříme ji přibližně 2 minuty, poté ji necháme vychladnout.

Troubu zahřejeme na 150 °C.

Plech potřeme tukem a posypeme hrubou moukou. Kulatým vykrajovátkem si na plechu vytvoříme obrys koleček, jedno vedle druhého, a do těchto vyznačených míst lžičkou naneseme a vytvarujeme směs.

Marokánky pečeme v předem zahřáté troubě přibližně 20 minut, dokud nezískají světlou hnědou barvu.

Čokoládu rozpučíme nad parou.

Ochladlé marokánky umístíme na tácek vyložený pečicím papírem, navrch je potáhneme rozpuštěnou čokoládou a necháme ztuhnout.

Co jste ještě nevěděli o receptu Marokánky

Marokánky jsou oblíbené české cukrovinky, které se vyrábějí z ořechových a sušenkových drobenek. Jsou obvykle pokryté čokoládou a plněné náplní z marmelády, často s přídavkem koření, které jim dodává charakteristickou chuť. Tyto sladkosti se většinou podávají při různých slavnostech a oslavách, a jejich příprava je nejen chutná, ale i kreativní. Marokánky se staly oblíbenou klasikou, která potěší mnohé mlsné jazýčky.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (39 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Cukroví
Štítky: cukroví, vaření, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, česká, snadný, pro začátečníky, sladké, vánoce, pečené, sušení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Marokánky.

Přidat komentář