Marokánky
Marokánky jsou velice oblíbeným druhem sladkostí, které chutnají téměř každému. Jestliže máte rádi kandované ovoce, ořechy a čokoládu, určitě…
Ingredience aneb co potřebujete
125 ml mléka
120 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů (nebo nesolených arašídů)
200 g kandovaného ovoce
70 g másla
70 g moučkového cukru
30 g hladké mouky
Dále
tuk (na vymazání plechu)
hrubá mouka (na vysypání plechu)
hořká čokoláda (na potření)
Postup vaření podle receptu
V hrnci smícháme mléko, nasekané vlašské ořechy, kandované ovoce, máslo a cukr. Při neustálém míchání vaříme 5 až 10 minut.
Přimícháme hladkou mouku a vaříme ji přibližně 2 minuty, poté ji necháme vychladnout.
Troubu zahřejeme na 150 °C.
Plech potřeme tukem a posypeme hrubou moukou. Kulatým vykrajovátkem si na plechu vytvoříme obrys koleček, jedno vedle druhého, a do těchto vyznačených míst lžičkou naneseme a vytvarujeme směs.
Marokánky pečeme v předem zahřáté troubě přibližně 20 minut, dokud nezískají světlou hnědou barvu.
Čokoládu rozpučíme nad parou.
Ochladlé marokánky umístíme na tácek vyložený pečicím papírem, navrch je potáhneme rozpuštěnou čokoládou a necháme ztuhnout.
Co jste ještě nevěděli o receptu Marokánky
Marokánky jsou oblíbené české cukrovinky, které se vyrábějí z ořechových a sušenkových drobenek. Jsou obvykle pokryté čokoládou a plněné náplní z marmelády, často s přídavkem koření, které jim dodává charakteristickou chuť. Tyto sladkosti se většinou podávají při různých slavnostech a oslavách, a jejich příprava je nejen chutná, ale i kreativní. Marokánky se staly oblíbenou klasikou, která potěší mnohé mlsné jazýčky.

Tomáš Rohlena