Piškotový korpus

Piškotový korpus
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva. Z vejcí oddělíme žloutky, které dáme do mísy s cukrem a horkou vodou. Vyšleháme do pěny, do které pak postupně vmícháme mouku a z bílků ušlehaný sníh.

Ingredience aneb co potřebujete

10 lžic polohrubá mouka
10 lžic cukr
10 lžic horká voda
1 lžička kypřící prášek
5 ks vejce
podle potřeby tuk na vymazání

Postup vaření podle receptu

Takto připravené těsto naléváme do vymazané formy a v té dozlatova upečeme.

Hotový korpus zdobíme podle vlastní chuti.

Co jste ještě nevěděli o receptu Piškotový korpus

Piškotový korpus je lehký a nadýchaný základ pro různé druhy dortů a dezertů. Je vyrobený z jednoduchých surovin jako jsou vejce, cukr a mouka. Při pečení se vytváří jemná struktura, která skvěle nasákne různé náplně a krémy. Piškotový korpus je oblíbený díky své lehkosti a univerzálnosti – lze ho kombinovat s ovocem, čokoládou či ořechy. Oblíbený je také pro svou snadnou přípravu, a proto ho zvládnou upéct i začínající cukráři. Tento základní recept je často součástí oslav a rodinných setkání.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Dobroty, Cukroví
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Piškotový korpus.

Přidat komentář