Piškotový korpus

Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva. Z vejcí oddělíme žloutky, které dáme do mísy s cukrem a horkou vodou. Vyšleháme do pěny, do které pak postupně vmícháme mouku a z bílků ušlehaný sníh.
Ingredience aneb co potřebujete
10 lžic polohrubá mouka
10 lžic cukr
10 lžic horká voda
1 lžička kypřící prášek
5 ks vejce
podle potřeby tuk na vymazání
Postup vaření podle receptu
Takto připravené těsto naléváme do vymazané formy a v té dozlatova upečeme.
Hotový korpus zdobíme podle vlastní chuti.
Co jste ještě nevěděli o receptu Piškotový korpus
Piškotový korpus je lehký a nadýchaný základ pro různé druhy dortů a dezertů. Je vyrobený z jednoduchých surovin jako jsou vejce, cukr a mouka. Při pečení se vytváří jemná struktura, která skvěle nasákne různé náplně a krémy. Piškotový korpus je oblíbený díky své lehkosti a univerzálnosti – lze ho kombinovat s ovocem, čokoládou či ořechy. Oblíbený je také pro svou snadnou přípravu, a proto ho zvládnou upéct i začínající cukráři. Tento základní recept je často součástí oslav a rodinných setkání.