Zapékané žampiony

Zapékané žampiony
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Žampiony důkladně vyčistíme a odstraníme nožičky. Naplníme je sýrem nivou, pokryjeme plátky slaniny a trochu pokapeme olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě...

Ingredience aneb co potřebujete

žampiony
niva
anglická slanina

Postup vaření podle receptu

Žampiony důkladně umyjeme a odstraníme nožičky. Naplníme je nivou, přikryjeme plátky slaniny a jemně pokapeme olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě, dokud slanina nezíská křupavou konzistenci.

Co jste ještě nevěděli o receptu Zapékané žampiony

Zapékané žampiony jsou lahodným a výborně vypadajícím pokrmem, který potěší každého milovníka hub. Tyto houby jsou obvykle plněné směsí sýra, česneku a bylinek, což jim dodává skvělou chuť. Zapékání v troubě zajišťuje, že žampiony získají zlatavou krustu, zatímco uvnitř zůstanou šťavnaté. Tento pokrm je ideální jako předkrm nebo lehká večeře, a snadno se připravuje. Podávejte je teplé, posypané čerstvou petrželkou nebo jinými bylinkami.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (38 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Předkrm
Štítky: houby, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, snadný, do 30 minut, pečení, bezmasá jídla, večírky a oslavy, předkrmy

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Zapékané žampiony.

Přidat komentář