Zapékané žampiony

Žampiony důkladně vyčistíme a odstraníme nožičky. Naplníme je sýrem nivou, pokryjeme plátky slaniny a trochu pokapeme olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě...
Ingredience aneb co potřebujete
žampiony
niva
anglická slanina
Postup vaření podle receptu
Žampiony důkladně umyjeme a odstraníme nožičky. Naplníme je nivou, přikryjeme plátky slaniny a jemně pokapeme olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě, dokud slanina nezíská křupavou konzistenci.
Co jste ještě nevěděli o receptu Zapékané žampiony
Zapékané žampiony jsou lahodným a výborně vypadajícím pokrmem, který potěší každého milovníka hub. Tyto houby jsou obvykle plněné směsí sýra, česneku a bylinek, což jim dodává skvělou chuť. Zapékání v troubě zajišťuje, že žampiony získají zlatavou krustu, zatímco uvnitř zůstanou šťavnaté. Tento pokrm je ideální jako předkrm nebo lehká večeře, a snadno se připravuje. Podávejte je teplé, posypané čerstvou petrželkou nebo jinými bylinkami.