Bramboráky

Bramboráky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Tradiční česká, křupavá pochoutka, která se jinak nazývá cmunda.

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg brambory
2 ks vejce
120 g hladká mouka
5 lžic mléka
2 - 3 stroužků česneku
mletý černý pepř
majoránka
sůl
150 g oleje

Postup vaření podle receptu

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme, vodu částečně slijeme. Ochutíme solí a pepřem, přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe naběračkou bramborovou směs, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Bramboráky podáváme teplé nebo studené, záleží jen na vás.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bramboráky

Bramboráky, také známé jako bramborové placky, jsou oblíbeným pokrmem české kuchyně. Jsou vyrobeny z nastrouhaných brambor, které se smíchají s moukou, vejci a kořením. Tato směs se následně osmaží na pánvi do zlatova. Bramboráky jsou často podávány s kysanou smetanou nebo jako příloha k masu. Mnoho lidí také rádo přidává česnek nebo bylinky pro zvýraznění chuti. Tento chutný a vydatný pokrm je oblíbený jak v domácnostech, tak na různých festivalech a tržnicích.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vegetariánské, Bramboráky
Štítky: česká kuchyně, hlavní chod, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bramboráky.

Přidat komentář