Bramborové noky s petrželí

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě teplé je propasírujeme. Poté přidáme mouku, vejce, petržel a sůl. Zpracujeme těsto a uděláme z něj...
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg brambor
250 g hladké mouky
1 vejce
sůl
hrst nasekané petrželky
Postup vaření podle receptu
Brambory uvaříme ve slupce, poté je oloupeme a ještě teplé je rozmačkáme.
Přimícháme mouku, vejce, petržel a sůl.
Uhněteme těsto, ze kterého utvoříme válečky velikosti ukazováčku a pomocí nože je nakrájíme na kousky dlouhé přibližně 2 cm (nebo noky tvarujeme pomocí dvou lžic).
V hrnci přivedeme k varu slanou vodu, přidáme noky a vaříme je, až se vznese na povrch.
Hotové noky vyndáme děrovanou naběračkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové noky s petrželí
Bramborové noky s petrželí jsou delikátní jídlo, které potěší každého milovníka italské kuchyně. Tyto měkké a nadýchané noky se vyrábějí z bramborového těsta, které je ochuceno čerstvou petrželí. Podávají se obvykle s máslem a bylinkami nebo v lahodné omáčce. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá, což je činí ideální volbou pro rodinné večeře. Bramborové noky s petrželí mohou být také skvělým pohoštěním pro hosty, kteří ocení tradiční a chutné pokrmy.