Bramborové noky s petrželí

Bramborové noky s petrželí
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě teplé je propasírujeme. Poté přidáme mouku, vejce, petržel a sůl. Zpracujeme těsto a uděláme z něj...

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg brambor
250 g hladké mouky
1 vejce
sůl
hrst nasekané petrželky

Postup vaření podle receptu

Brambory uvaříme ve slupce, poté je oloupeme a ještě teplé je rozmačkáme.

Přimícháme mouku, vejce, petržel a sůl.

Uhněteme těsto, ze kterého utvoříme válečky velikosti ukazováčku a pomocí nože je nakrájíme na kousky dlouhé přibližně 2 cm (nebo noky tvarujeme pomocí dvou lžic).

V hrnci přivedeme k varu slanou vodu, přidáme noky a vaříme je, až se vznese na povrch.

Hotové noky vyndáme děrovanou naběračkou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové noky s petrželí

Bramborové noky s petrželí jsou delikátní jídlo, které potěší každého milovníka italské kuchyně. Tyto měkké a nadýchané noky se vyrábějí z bramborového těsta, které je ochuceno čerstvou petrželí. Podávají se obvykle s máslem a bylinkami nebo v lahodné omáčce. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá, což je činí ideální volbou pro rodinné večeře. Bramborové noky s petrželí mohou být také skvělým pohoštěním pro hosty, kteří ocení tradiční a chutné pokrmy.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (46 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Příloha
Štítky: vaření, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, česká, snadný, do 50 korun, přílohy, bramborové, bylinky, vegetarianské, noky

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bramborové noky s petrželí.

Přidat komentář