Kopřivový špenát

Kopřivový špenát
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Porce: 1

Jaro přináší období obnovy, kdy sbíráme čerstvé bylinky a oživujeme naše pokrmy. Tento recept zahrnuje všechno toto v jednom.

Ingredience aneb co potřebujete

nedřevnaté vrchní výhonky mladých kopřiv (množství podle potřeby)
2 celá vejce
1 velká cibule
3 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
sádlo
strouhanka

Postup vaření podle receptu

Odlomíme mladé, nezpevněné vrcholky kopřiv, přibližně 5 cm od jejich konců.

Připravíme větší množství osolené vody, jako když vaříme těstoviny, a jakmile začne vařit, přidáme do ní kopřivy a několikrát je promícháme.

Kopřivy důkladně propláchneme a necháme oschnout. Poté je nasekáme na jemno nebo je rozemeleme.

Na kousky nakrájenou cibuli osmahneme na troše sádla a poté přidáme mleté kopřivy.

Přidáme rozmačkaný česnek, osolíme a opepříme podle své chuti.

Přidáme rozšlehaná vejce a podle potřeby zahušťujeme strouhankou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kopřivový špenát

Kopřivový špenát je lahodné a zdravé jídlo, které se připravuje z čerstvých mladých kopřiv. Tato divoce rostoucí bylina, bohatá na živiny, dodává pokrmu jedinečnou chuť a barvu. Kopřivy jsou skvělým zdrojem vitamínů A, C a K, železa a dalších minerálů. Příprava je jednoduchá – stačí je povařit, podusit s cibulkou a česnekem a dochutit solí a pepřem. Tento výživný špenát lze podávat jako přílohu, součást těstovin nebo i samostatný chod. Je to skvělý způsob, jak využít sezónní ingredience a užít si chutě přírody.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (40 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Příloha
Štítky: restování, oběd, běžný den, levné, česká, snadný, pro začátečníky, do 50 korun, přílohy, pikantní, bylinky, vegetarianské, dušení, jarní, zeleninové přílohy

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kopřivový špenát.

Přidat komentář