Šťouchané brambory se smetanou a pórkem

Očištěné a omyté brambory uvaříme ve slupce do měkka a poté oloupeme. Oloupeme cibuli a česnek a najemno nakrájíme.
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg nové brambory
1 ks malá cibule
1 ks zelená část pórku
200 ml smetana
2 stroužky česnek
podle potřeby 80 g máslo
sůl
Postup vaření podle receptu
Zelenou část porku nakrájíme na tenká kolečka.
V hrnci pak rozpustíme máslo a osmažíme v něm cibulku dorůžova. K tomu přidáme porek, česnek, brambory a sůl. Takto zalijeme smetanou, necháme zahřát a rozšťoucháme.
Šťouchané brambory jsou výborné jako přílohu k jakémukoli masu, nejlépe však drůbežímu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Šťouchané brambory se smetanou a pórkem
Šťouchané brambory se smetanou a pórkem jsou tradičním českým jídlem, které potěší každého milovníka pohodlné a vydatné kuchyně. Tato delikátní směs brambor je jemně utřená a obohacená o krémovou smetanu, která jí dodává lahodnou chuť a jemnost. Přidaný pórek přináší příjemnou cibulovou chuť a křupavost, která dokonale kontrastuje s hladkostí brambor. Tento pokrm se často podává jako příloha k masu, ale je také výborný jako samostatné jídlo, ideální pro chladné večery.