Šťouchané brambory se smetanou a pórkem

Šťouchané brambory se smetanou a pórkem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Očištěné a omyté brambory uvaříme ve slupce do měkka a poté oloupeme. Oloupeme cibuli a česnek a najemno nakrájíme.

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg nové brambory
1 ks malá cibule
1 ks zelená část pórku
200 ml smetana
2 stroužky česnek
podle potřeby 80 g máslo
sůl

Postup vaření podle receptu

Zelenou část porku nakrájíme na tenká kolečka.

V hrnci pak rozpustíme máslo a osmažíme v něm cibulku dorůžova.  K tomu přidáme porek, česnek, brambory a sůl. Takto zalijeme smetanou, necháme zahřát a rozšťoucháme.

Šťouchané brambory jsou výborné jako přílohu k jakémukoli masu, nejlépe však drůbežímu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Šťouchané brambory se smetanou a pórkem

Šťouchané brambory se smetanou a pórkem jsou tradičním českým jídlem, které potěší každého milovníka pohodlné a vydatné kuchyně. Tato delikátní směs brambor je jemně utřená a obohacená o krémovou smetanu, která jí dodává lahodnou chuť a jemnost. Přidaný pórek přináší příjemnou cibulovou chuť a křupavost, která dokonale kontrastuje s hladkostí brambor. Tento pokrm se často podává jako příloha k masu, ale je také výborný jako samostatné jídlo, ideální pro chladné večery.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Chuťovky, Vegetariánské, Příloha
Štítky: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Šťouchané brambory se smetanou a pórkem.

Přidat komentář