Červený olej

Červený olej
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Tento olej lze použít na přiostření pokrmů jako stolní koření.

Ingredience aneb co potřebujete

2 lžičky mletá sladká paprika
2 lžičky chilli
2 dl olej podle chuti

Postup vaření podle receptu

V hrnci si rozehřejeme olej, ke kterému přidáme chilli koření a necháme zpěnit. Musíme si dávat pozor, aby se nám nezačalo vařit, jinak olej zhořkne. Potom co nám olej zpěnil, sundáme z plotny a vmícháme červenou papriku.

Olej necháme asi 10minut odstát a poté přes to nejjemnější síto co doma najdeme necháme přecedit. Takto opakujeme dokud není olej čistý.

Počítejte s tím, že tento červený olej je dost ostrý..

Co jste ještě nevěděli o receptu Červený olej

Červený olej je tradiční pokrm oblíbený v mnoha afrických zemích, zejména v Nigérii. Jeho základem je palmový olej, který dodává charakteristickou barvu a chuť. Červený olej se často používá jako základ pro omáčky, do kterých se přidávají různé ingredience, jako jsou ryby, maso, nebo zelenina. V kombinaci s rýží nebo yamem tvoří vydatné a výživné jídlo. Tento pokrm je nejen chutný, ale také bohatý na živiny, což ho činí populárním mezi místními obyvateli.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zálivka
Štítky: hlavní chod

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Červený olej.

Přidat komentář