Červený olej

Tento olej lze použít na přiostření pokrmů jako stolní koření.
Ingredience aneb co potřebujete
2 lžičky mletá sladká paprika
2 lžičky chilli
2 dl olej podle chuti
Postup vaření podle receptu
V hrnci si rozehřejeme olej, ke kterému přidáme chilli koření a necháme zpěnit. Musíme si dávat pozor, aby se nám nezačalo vařit, jinak olej zhořkne. Potom co nám olej zpěnil, sundáme z plotny a vmícháme červenou papriku.
Olej necháme asi 10minut odstát a poté přes to nejjemnější síto co doma najdeme necháme přecedit. Takto opakujeme dokud není olej čistý.
Počítejte s tím, že tento červený olej je dost ostrý..
Co jste ještě nevěděli o receptu Červený olej
Červený olej je tradiční pokrm oblíbený v mnoha afrických zemích, zejména v Nigérii. Jeho základem je palmový olej, který dodává charakteristickou barvu a chuť. Červený olej se často používá jako základ pro omáčky, do kterých se přidávají různé ingredience, jako jsou ryby, maso, nebo zelenina. V kombinaci s rýží nebo yamem tvoří vydatné a výživné jídlo. Tento pokrm je nejen chutný, ale také bohatý na živiny, což ho činí populárním mezi místními obyvateli.