Vinaigrette zálivka

Kdo má rád výraznější chuť zálivky na zeleninový salát, tak tato zálivka bude to pravé. Příprava je velice jednoduchá a rychlá.
Ingredience aneb co potřebujete
6 polévkových lžic olej - olivový
1/4 kávové lžičky cukr
1 polévková lžíce hořčice dijonská
sůl
1 polévková lžíce šťáva z citrónu
pepř černý - mletý
2 lžíce ocet vinný
Postup vaření podle receptu
Vezmeme si metličku a začneme vyšlehávat hořčici se šťávou z citrónu. Následně přidáme ocet a přisypeme cukr. Třeme.
Přilijeme olej a pořád zašleháváme. Vzniklou tekutou směs osolíme a opepříme podle své chuti.
A pokud máte již hotový zeleninový salát, stačí jen polít výbornou zálivkou a s chutí do toho.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vinaigrette zálivka
Vinaigrette zálivka je oblíbený dresink, který se skládá z oleje a octa, často ochucený solí, pepřem, bylinkami a hořčicí. Tato jednoduchá a chutná zálivka se používá ke zlepšení chuti salátů a zeleninových pokrmů. Připravuje se obvykle ve formě emulze, kdy se octová složka spojí s olejovou za pomoci míchání. Vinaigrette může být variabilní dle osobních preferencí, například s přidáním citronové šťávy, medu nebo česneku. Tento dresink je populární pro svou univerzálnost a schopnost podtrhnout čerstvou chuť ingrediencí, které doplňuje.