Domácí houstičky

Pečivo s láskou doma upečené. Pojďme si to zkusit. Domácí houstičky.
Ingredience aneb co potřebujete
1 kávová lžička cukr
150 ml olej
600 g mouka - hladká
1 ks droždí (42g)
250 ml polotučné mléko
1 ks vajíčko na potírání
sůl - hrubá (na dozdobení)
1 kávová lžička klasická sůl
3 ks vajíčka
Postup vaření podle receptu
Smícháme cukr, droždí, maličko vlažného mléka a zaděláme kvásek. Poprášíme moukou a necháme kynout.
Potom do mísy prosejeme mouku, vejce, mléko, olej, cukr, sůl a hotový kvásek. Hodně propracujeme a posypeme hladkou moukou. Teď bude těsto 1 hodinu kynout.
Připravíme si silikonový nebo dřevěný vál a těsto na něm ještě jednou prohněteme. Plech si vyložíme pečícím papírem.
Vytvarujeme větší kuličky a přeneseme na plech, kde budou ještě půl hodiny odpočívat a kynout.
Předehřejeme si troubu na 180°C. Kuličky nařízneme do kříže, potřeme je rozšlehaným vajíčkem a posypeme solí, sýrem nebo semínky.
A pak šup do trouby. Pečeme 20 minut.
Dobrou chuť.
Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí houstičky
Domácí houstičky jsou lahodné pečivo, které si můžete snadno připravit doma. Jsou skvělé k snídani s máslem a marmeládou, ale také jako příloha k polévkám a salátům. K jejich přípravě potřebujete základní suroviny jako mouku, droždí, mléko a máslo. Těsto se hněte do jemné a pružné konzistence, nechává se vykynout a poté se formují malé bochánky. Po upečení mají houstičky zlatavou kůrku a měkký vnitřek. Můžete je posypat mákem, sezamem nebo hrubou solí pro extra chuť. Výsledkem jsou čerstvé a voňavé houstičky, které ocení celá rodina.