Utopenci

Utopenci
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Jako první si připravíme nálev tím, že si dáme uvařit vodu s octem. V průběhu vaření přidáme sůl, cukr, bobkový list, čili, pepř, nové koření a olej. Necháme asi tak 3 minutky povařit. Odstavíme a necháváme nálev vychladnout.

Ingredience aneb co potřebujete

2 kg špekáčky
120 g sůl
list bobkový
1.75 kg cibule
1 lžíce olej
1250 ml voda
600 ml ocet
10 g cukr
chilli
20 kuliček pepř
5 kuliček nové koření

Postup vaření podle receptu

Oloupaný špekáčky nakrájíme podélně na čtvrtky. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka. Do velké sklenice od zavařovaček naskládáme cibuli na dno asi tak do 1 centimetru výšky. Na to vyskládáme špekáčky a opakujeme až do naplnění sklenice.

Průběžně zaléváme nálevem, aby nám nevznikly vzduchové bubliny a to až do naplnění sklenice.

Dobře víčkem uzavřeme(celofánem a gumičkou přetáhneme) a můžeme skladovat. Minimálně 1 týden.

Co jste ještě nevěděli o receptu Utopenci

Utopenci jsou tradiční český pokrm, který se často podává jako pochoutka k pivu. Jde o nakládané špekáčky, které jsou marinovány v octovém nálevu s cibulí a kořením. Příprava zahrnuje nakrájení špekáčků na menší kusy, které se pak prokládají cibulí a nalévají nálevem. Utopenci se nechávají několik dní v chladu, aby dosáhli správné chuti. Tento pokrm je oblíbený především v hospodách a tvoří součást tradičních českých kuchyní.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Chuťovky, Předkrm
Štítky: česká kuchyně, chuťovka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Utopenci.

Přidat komentář