Tousty s rajčaty

Vezmeme nakrájené plátky veky nebo toustový chléb a pokropíme bílým vínem.
Ingredience aneb co potřebujete
50 g anglická slanina
1 ks bílá veka nebo toustový chléb
150 g strouhaný sýr
3 ks vejce
1 dl bílé víno
10 ks rajče
1 lžíce čerstvá petrželka
na ozdobu cherry rajčátka
podle chuti sůl
mletý černý pepř
podle potřeby olej
Postup vaření podle receptu
Ve vroucí vodě si spaříme rajské, oloupeme, nakrájíme.
Na pánvi si rozpálíme trošku oleje a veky na něm lehce opečeme. Dáme stranou, do pánve vložíme najemno nakrájenou slaninu a cibulku, osmahneme. Přidáme rajčata a zlehka podusíme. Pak vmícháme vejce, osolíme, opepříme.
Necháme vychladnout a vmícháme nastrouhaný sýr s nasekanou petrželkou. Naneseme na připravené tousty či veky a pokládáme na vymazaný plech. Na každý z nich ještě položíme plátek slaniny a v nahřáté troubě tousty zapečeme.
Na ozdobu použijeme rozpůlené cherry rajčátko a podáváme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Tousty s rajčaty
Tousty s rajčaty jsou jednoduchým a chutným pokrmem, který potěší každého milovníka rychlého a zdravého jídla. Příprava je velmi snadná: stačí opéct plátky chleba a na ně naskládat čerstvá rajčata. Můžete přidat i sůl, pepř a bylinky, jako je bazalka nebo oregano, pro zvýraznění chuti. Tento pokrm je ideální jako lehká svačina nebo předkrm, který osvěží v teplých dnech. Tousty s rajčaty jsou nejen lahodné, ale také bohaté na vitamíny a antioxidanty!