Domácí tatarská omáčka

Domácí tatarská omáčka
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Pokud jste milovníky jídel, která se neobejdou bez tatarské omáčky, zapomeňte na tu hotovou ze supermarketu. Představíme vám rychlý a…

Ingredience aneb co potřebujete

200 g majonézy
1/2 cibule
1 sterilovaná okurka
lák z okurek
1-2 lžičky plnotučné hořčice
sůl
mletý pepř

Postup vaření podle receptu

Okurku nakrájíme na malé kousky a cibuli pečlivě nasekáme na jemno.

Do malé misky vložíme majonézu, přimícháme nakrájenou cibuli a okurku a nalijeme 2-4 lžíce nálevu z okurek.

Lák postupně vléváme do misky, přičemž stále mícháme metličkou, dokud nedosáhneme konzistence tatarské omáčky.

Přidá také hořčici. Ochutíme solí a pepřem. Tatarskou omáčku dáme vychladit do lednice.

Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí tatarská omáčka

Domácí tatarská omáčka je oblíbeným doplňkem mnoha jídel, zejména smaženého i grilovaného masa. Její příprava je jednoduchá a rychlá, stačí smíchat majonézu s nakrájenými kyselými okurkami, cibulí a bylinkami, jako je petržel či kopr. Tato omáčka dodává pokrmům lahodnou chuť a osvěžující aroma. Domácí variantu si můžete přizpůsobit svým chutím, například přidáním česneku nebo kaparů. Ideální je podávat ji s hranolkami, rybami nebo jako součást studeného bufetu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (53 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Rychlá večeře
Štítky: Zelenina, omáčky, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, levné, snadný, pro začátečníky, bezlepkové, vegetarianské, večírky a oslavy, studená kuchyně, narozeniny, grilování a bbq, francouzská, do 10 minut

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Domácí tatarská omáčka.

Přidat komentář