Domácí tatarská omáčka

Pokud jste milovníky jídel, která se neobejdou bez tatarské omáčky, zapomeňte na tu hotovou ze supermarketu. Představíme vám rychlý a…
Ingredience aneb co potřebujete
200 g majonézy
1/2 cibule
1 sterilovaná okurka
lák z okurek
1-2 lžičky plnotučné hořčice
sůl
mletý pepř
Postup vaření podle receptu
Okurku nakrájíme na malé kousky a cibuli pečlivě nasekáme na jemno.
Do malé misky vložíme majonézu, přimícháme nakrájenou cibuli a okurku a nalijeme 2-4 lžíce nálevu z okurek.
Lák postupně vléváme do misky, přičemž stále mícháme metličkou, dokud nedosáhneme konzistence tatarské omáčky.
Přidá také hořčici. Ochutíme solí a pepřem. Tatarskou omáčku dáme vychladit do lednice.
Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí tatarská omáčka
Domácí tatarská omáčka je oblíbeným doplňkem mnoha jídel, zejména smaženého i grilovaného masa. Její příprava je jednoduchá a rychlá, stačí smíchat majonézu s nakrájenými kyselými okurkami, cibulí a bylinkami, jako je petržel či kopr. Tato omáčka dodává pokrmům lahodnou chuť a osvěžující aroma. Domácí variantu si můžete přizpůsobit svým chutím, například přidáním česneku nebo kaparů. Ideální je podávat ji s hranolkami, rybami nebo jako součást studeného bufetu.