Paštika z pečených paprik

Papriky rozkrojíme na poloviny, odstraníme semeník a spolu s půlkou červené cibule je umístíme do zapékací nádoby, pokapeme olejem a vložíme do trouby předehřáté na…
Ingredience aneb co potřebujete
2 velké červené papriky
1/2 červené cibule
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
trochu bazalky (lístky)
100 g Mascarpone
2-3 sušená rajčata v oleji
2 lžičky citrónové šťávy
sůl
pepř
Postup vaření podle receptu
Papriky rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a spolu s jednou polovinou červené cibule je dáme do zapékací mísy. Pokapeme je olejem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut, dokud nezměknou.
Následně je ponecháme trochu vychladnout.
Papriky a cibuli vložíme do mixéru, přidáme všechny zbývající suroviny a rozmixujeme na jemnou směs.
Hotovou paštiku přesuneme do malých misek a necháme ji vychladnout.
Co jste ještě nevěděli o receptu Paštika z pečených paprik
Paštika z pečených paprik je lahodná a aromatická pochoutka, která potěší každého milovníka vegetariánské kuchyně. Je vyrobena z kvalitních pečených paprik, které jsou jemně rozmixovány a doplněny o olivový olej, česnek a bylinky. Tato paštika se skvěle hodí na chléb, křupavé toastové krekry nebo jako součást obložených mís. Její jemná chuť a bohaté aroma přinášejí do každého jídla nádech středomořské elegance. Vyzkoušejte ji jako alternativu k tradičním masovým pomazánkám!