Plněná vejce

Plněná vejce
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Porce: 12

Plněná vejce, která skvěle doplní obloženou mísu na oslavu, nebo poslouží jako chutná večeře. Směs lze vložit do zdobícího sáčku, nebo naplnit přímo bílky.

Ingredience aneb co potřebujete

6 vajec
2 lžičky křenu
1 lžíce másla
3 lžičky plnotučné hořčice
kečup (na ozdobení)
sůl (dle chuti)

Postup vaření podle receptu

Ve vroucí vodě vaříme vejce po dobu 9 minut. Následně je rychle zchladíme, oloupeme a podélně je rozkrojíme, přičemž žloutky vložíme do nádoby.

Žloutky smícháme s máslem, hořčicí, křenem a solí.

Hotovou směs přeneste do cukrářského sáčku a naplňte bílé části. Poté ozdobte kečupem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Plněná vejce

Plněná vejce jsou oblíbeným pokrmem, který se často podává jako předkrm nebo občerstvení. Tento lahodný pokrm se připravuje tak, že se uvařená vejce rozpůlí a žloutky se smíchají s různými ingrediencemi, jako je majonéza, hořčice, bylinky nebo zelenina. Směs se poté vrací zpět do bílků, čímž vznikají barevné a chutné porce. Plněná vejce lze obohatit také o ingredience jako tuňák, šunka nebo avokádo, čímž se každý recept stává jedinečným. Vhodná jsou nejen na slavnostní stoly, ale i na běžné rodinné setkání.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Rychlá večeře
Štítky: velikonoce, vaření, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, česká, snadný, pro začátečníky, bezlepkové, pikantní, večírky a oslavy, předkrmy, studená kuchyně, silvestr, studené, jednohubky

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Plněná vejce.

Přidat komentář