Utopenci

Na menu každé české hospody určitě narazíte na utopence. Není to náhoda, protože jde o skvělý lék na kocovinu, který znám…
Ingredience aneb co potřebujete
Nálev
2 bobkové listy
1 lžička hořčičného semínka
400 ml octa
8 tablet umělého sladidla
20 g soli
1/2 lžičky pepře
600 ml vody
1/2 lžičky nového koření
Dále
1,5 kg špekáčků (nebo oloupaného kabanosu)
750 g cibule
1 bobkový list
Postup vaření podle receptu
Kombinací všech ingrediencí vytvoříme marinádu, kterou rychle povaříme a poté necháme zchladnout.
Do sklenice vhodné velikosti střídavě vkládáme vrstvy uzeniny a oloupané nakrájené cibule.
Na konec přelijeme připraveným nálevem a přidáme na vrch jeden bobkový list.
Sklenici zakryjeme a uložíme do lednice na 5 až 7 dní.
Co jste ještě nevěděli o receptu Utopenci
Utopenci jsou tradiční české občerstvení, které se obvykle podává jako pohoštění k pivu. Skládají se z nakládaných párků, které jsou marinovány v octě, cibuli a koření, jako jsou hořčičné semínka a pepř. Tato kombinace chutí vytváří pikantní a osvěžující pochoutku. Utopenci se často servírují s kouskem chleba a jsou oblíbené na různých akcích a festivalech. Jejich původ sahá do českých hospod, kde se staly synonymem pro příjemný večer s přáteli.