Utopenci

Utopenci
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Na menu každé české hospody určitě narazíte na utopence. Není to náhoda, protože jde o skvělý lék na kocovinu, který znám…

Ingredience aneb co potřebujete

Nálev
2 bobkové listy
1 lžička hořčičného semínka
400 ml octa
8 tablet umělého sladidla
20 g soli
1/2 lžičky pepře
600 ml vody
1/2 lžičky nového koření
Dále
1,5 kg špekáčků (nebo oloupaného kabanosu)
750 g cibule
1 bobkový list

Postup vaření podle receptu

Kombinací všech ingrediencí vytvoříme marinádu, kterou rychle povaříme a poté necháme zchladnout.

Do sklenice vhodné velikosti střídavě vkládáme vrstvy uzeniny a oloupané nakrájené cibule.

Na konec přelijeme připraveným nálevem a přidáme na vrch jeden bobkový list.

Sklenici zakryjeme a uložíme do lednice na 5 až 7 dní.

Co jste ještě nevěděli o receptu Utopenci

Utopenci jsou tradiční české občerstvení, které se obvykle podává jako pohoštění k pivu. Skládají se z nakládaných párků, které jsou marinovány v octě, cibuli a koření, jako jsou hořčičné semínka a pepř. Tato kombinace chutí vytváří pikantní a osvěžující pochoutku. Utopenci se často servírují s kouskem chleba a jsou oblíbené na různých akcích a festivalech. Jejich původ sahá do českých hospod, kde se staly synonymem pro příjemný večer s přáteli.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (38 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Rychlá večeře
Štítky: svačina, snadné, česká, snadný, pro začátečníky, bezlepkové, zimní recepty, pikantní, večírky a oslavy, nakládání, studená kuchyně, utopenci, kyselé

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Utopenci.

Přidat komentář