Hummus

Hummus
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Hummus pochází z Libanonu a je to cizrnová pomazánka. Její příchuť vyniká díky římskému kmínu, česneku a olivovému oleji. Můžeme ji servírovat…

Ingredience aneb co potřebujete

400 g cizrny v nálevu (1 plechovka)
2 stroužky česneku
1 lžička sezamové pasty tahini
šťáva z 1/2 citronu
pár kapek olivového oleje
Dle potřeby
studená voda
drcený římský kmín
sůl
mletá sladká paprika

Postup vaření podle receptu

Cizrnu slijeme a smícháme se sezamovou pastou, římským kmínem, česnekem, citronovou šťávou a olejem. Poté vše rozmixujeme do hladkého krému.

Přidáme sůl a pokud bude potřeba, naředíme studenou vodou na požadovanou hustotu.

Na závěr pokrm posypeme drcenou sladkou paprikou. Servírujeme s opékaným pita nebo libanonským chlebem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Hummus

Hummus je oblíbený pokrm pocházející z Blízkého východu, který se vyrábí z cizrny, tahini (sezamové pasty), olivového oleje, citrónové šťávy a česneku. Tento krémový dip je nejen chutný, ale také výživný, bohatý na bílkoviny, vlákninu a zdravé tuky. Hummus se často podává s pita chlebem, čerstvou zeleninou nebo jako součást různých salátů a jídel. Je oblíbený jak ve vegetariánské, tak veganské stravě a stal se populárním i v mnoha dalších kuchyních po celém světě.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (27 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Rychlá večeře
Štítky: svačina, snadné, rychlé, běžný den, snadný, pro začátečníky, zdravé, do 20 minut, večírky a oslavy, pomazánky, studená kuchyně, snídaně, veganské, silvestr

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Hummus.

Přidat komentář