Hummus

Hummus pochází z Libanonu a je to cizrnová pomazánka. Její příchuť vyniká díky římskému kmínu, česneku a olivovému oleji. Můžeme ji servírovat…
Ingredience aneb co potřebujete
400 g cizrny v nálevu (1 plechovka)
2 stroužky česneku
1 lžička sezamové pasty tahini
šťáva z 1/2 citronu
pár kapek olivového oleje
Dle potřeby
studená voda
drcený římský kmín
sůl
mletá sladká paprika
Postup vaření podle receptu
Cizrnu slijeme a smícháme se sezamovou pastou, římským kmínem, česnekem, citronovou šťávou a olejem. Poté vše rozmixujeme do hladkého krému.
Přidáme sůl a pokud bude potřeba, naředíme studenou vodou na požadovanou hustotu.
Na závěr pokrm posypeme drcenou sladkou paprikou. Servírujeme s opékaným pita nebo libanonským chlebem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Hummus
Hummus je oblíbený pokrm pocházející z Blízkého východu, který se vyrábí z cizrny, tahini (sezamové pasty), olivového oleje, citrónové šťávy a česneku. Tento krémový dip je nejen chutný, ale také výživný, bohatý na bílkoviny, vlákninu a zdravé tuky. Hummus se často podává s pita chlebem, čerstvou zeleninou nebo jako součást různých salátů a jídel. Je oblíbený jak ve vegetariánské, tak veganské stravě a stal se populárním i v mnoha dalších kuchyních po celém světě.