Paštika z kuřecích jater

Domácí kuřecí paštika vypadá skvěle a má skvělou chuť, přičemž její příprava je velmi jednoduchá. Po správném ochucení a umístění do hezké skleničky…
Ingredience aneb co potřebujete
1000 g kuřecích jater
200 ml smetany ke šlehání
250 g másla
1 střední cibule
3 stroužky česneku (podle chuti)
1 snítka čerstvého tymiánu
sůl
pepř mletý
paštikové koření
olivový olej
Postup vaření podle receptu
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kousky.
Na oleji osmahneme cibuli a drcený česnek, poté přidáme očištěná játra, tymián a 100 ml smetany.
Vaříme, dokud nejsou játra hotová a veškerá tekutina se neodpaří.
Ochuťte solí, pepřem a případně jiným kořením, poté smíchejte s máslem při pokojové teplotě a zbylou smetanou a všechno rozmixujte.
Připravíme směs do formy na srnčí hřbet a dáme ji vychladit do lednice, ideálně přes noc. Podáváme s brusinkami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater je oblíbeným delikatesním pokrmem, který se vyznačuje jemnou a hladkou konzistencí. Tato lahůdka je často ochucena cibulí, česnekem a bylinkami, což jí dodává výraznou chuť. Podává se nejčastěji na čerstvém chlebu nebo toastu, ideální pro rodinné oslavy, pikniky nebo jako součást předkrmů. V domácí kuchyni je velmi jednoduchá na přípravu a nabízí možnost experimentování s různými ingrediencemi. Je oblíbená nejen pro svou chuť, ale také pro výživové hodnoty, které kuřecí játra obsahují.