Paštika z kuřecích jater

Paštika z kuřecích jater
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Porce: 1

Domácí kuřecí paštika vypadá skvěle a má skvělou chuť, přičemž její příprava je velmi jednoduchá. Po správném ochucení a umístění do hezké skleničky…

Ingredience aneb co potřebujete

1000 g kuřecích jater
200 ml smetany ke šlehání
250 g másla
1 střední cibule
3 stroužky česneku (podle chuti)
1 snítka čerstvého tymiánu
sůl
pepř mletý
paštikové koření
olivový olej

Postup vaření podle receptu

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kousky.

Na oleji osmahneme cibuli a drcený česnek, poté přidáme očištěná játra, tymián a 100 ml smetany.

Vaříme, dokud nejsou játra hotová a veškerá tekutina se neodpaří.

Ochuťte solí, pepřem a případně jiným kořením, poté smíchejte s máslem při pokojové teplotě a zbylou smetanou a všechno rozmixujte.

Připravíme směs do formy na srnčí hřbet a dáme ji vychladit do lednice, ideálně přes noc. Podáváme s brusinkami.

Co jste ještě nevěděli o receptu Paštika z kuřecích jater

Paštika z kuřecích jater je oblíbeným delikatesním pokrmem, který se vyznačuje jemnou a hladkou konzistencí. Tato lahůdka je často ochucena cibulí, česnekem a bylinkami, což jí dodává výraznou chuť. Podává se nejčastěji na čerstvém chlebu nebo toastu, ideální pro rodinné oslavy, pikniky nebo jako součást předkrmů. V domácí kuchyni je velmi jednoduchá na přípravu a nabízí možnost experimentování s různými ingrediencemi. Je oblíbená nejen pro svou chuť, ale také pro výživové hodnoty, které kuřecí játra obsahují.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (140 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Rychlá večeře
Štítky: Zelenina, svačina, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, snadný, bezlepkové, bylinky, dušení, studená kuchyně, paštiky

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Paštika z kuřecích jater.

Přidat komentář