Plněná vejce

Vejce plněná zajímavou náplní mohou být skvělou ozdobou na slavnostním stole nebo chutnou večeří. Náplň lze použít do cukrářského sáčku, nebo ji jednoduše naplnit zpět do bílků.
Ingredience aneb co potřebujete
6 vajec
2 lžičky křenu
1 lžíce másla
3 lžičky plnotučné hořčice
kečup (na ozdobení)
sůl (dle chuti)
Postup vaření podle receptu
V hrnci vaříme vejce v bouřlivé vodě po dobu devíti minut. Následně je rychle ochladíme, oloupeme, podélně je přepůlíme a žloutky vyjmeme do misky.
Žloutky promícháme s máslem, hořčicí, křenem a solí.
Směs vložíme do cukrářského sáčku a naplníme jimi bílé části. Na závěr je ozdobíme kečupem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Plněná vejce
Plněná vejce jsou oblíbeným předkrmem, který se často podává na slavnostních tabulích. Tento pokrm se připravuje z uvařených vajec, která se podélně rozkrojí a žloutky se smíchají s různými ingrediencemi, jako jsou majonéza, hořčice, bylinky nebo zelenina. Náplň se poté vrací zpět do bílků, čímž vznikají chutné a atraktivní porce. Plněná vejce lze zdobit paprikou, olivami či bylinkami, což jim dodává na vzhledu. Ideální jsou jako občerstvení na párty či rodinné oslavy.