Studená koprová omáčka na vejce

Studená koprová omáčka na vejce
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Majonézu smícháme se zakysanou smetanou, hořčicí, solí, pepřem a cukrem. Podle potřeby ji zředíme mlékem, přidáme kopr a dochutíme. Uvařená vejce naklademe na…

Ingredience aneb co potřebujete

2 lžíce majonézy
2 lžíce zakysané smetany
2 lžíčky pikantní hořčice
1/2 lžičky sušeného česneku
2-3 lžíce jemně sekaného kopru
mléko na zředění
sůl
cukr
pepř
vejce uvařená na tvrdo nebo na poloměkko

Postup vaření podle receptu

Majonézu smícháme se smetanou, hořčicí, solí, pepřem a cukrem. Pokud je potřeba, ředíme ji mlékem podle požadované hustoty. Přidáme kopr a ochutíme podle chuti.

Uvařená vejce dáme na talíř, zalijeme omáčkou a ozdobíme rajčetem, okurkou nebo jinou zeleninou. Servírujeme s pečivem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Studená koprová omáčka na vejce

Studená koprová omáčka na vejce je oblíbeným pokrmem, zejména ve středoevropské kuchyni. Tato omáčka se vyrábí z čerstvého kopru, smetany a jogurtu, což jí dodává svěží a aromatickou chuť. Podává se často jako příloha k vařeným vajíčkům, bramborům nebo zelenině. Je ideální jako lehký oběd v horkých letních měsících. Koprová omáčka je také skvělým zdrojem vitamínů a minerálů, díky čemuž je nejen chutná, ale i zdravá volba na stůl.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (43 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Rychlá večeře
Štítky: svačina, omáčky, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, česká, snadný, pro začátečníky, studená kuchyně, dressingy, kopr, do 15 minut

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Studená koprová omáčka na vejce.

Přidat komentář