Sýrová roláda

Jednoduchost přináší krásu, a to platí dvojnásob u sýrové rolády. Ta je totiž sama o sobě krásná a ideálně se hodí jako občerstvení pro hosty na…
Ingredience aneb co potřebujete
12 plátků tvrdého sýru
1 pomazánkové máslo
plátky šunky (podle potřeby)
1-2 čerstvé papriky
Postup vaření podle receptu
Sýr rozložíme na pečicí papír do tvaru obdélníku o rozměrech 3x4 plátky. Okraje plátků pak přeložíme přes sebe zhruba o 0,5 cm, čímž vytvoříme jednotný obdélníkový plát na papíře.
Sýr dáme do předehřáté trouby a počkáme, až se zjemní. Mezitím omyjeme papriky, zbavíme je dužiny a nakrájíme je na proužky.
Plech vyndáme a sýr opatrně válečkem rozválíme, dokud se nespojí do jednolitého plátu.
Sýrový plát potřeme pomazánkovým máslem a na něj dáme plátky šunky. Pak znovu pomažeme šunku pomazánkovým máslem a přidáme proužky různobarevné papriky. Nakonec plát s náplní srolujeme do rolády.
Zabalíme do mikrotenové nebo potravinářské folie a necháme do příštího dne zatuhnout v lednici.
Nakrájíme na zhruba 1 cm široké kusy a servírujeme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Sýrová roláda
Sýrová roláda je lahodným pokrmem, který potěší každého milovníka sýra. Obvykle se skládá z měkkého sýra, jako je tvaroh nebo lučina, ochuceného bylinkami a kořením. Sýrová směs se pak jemně natírá na tenkou placku, například na tortillu nebo listu římského salátu, a po důkladném srolování se krájí na kolečka. Tento jednoduchý recept je skvělý jako jednohubka na večírky nebo lehký snack. Sýrová roláda je nejen chutná, ale také velmi variabilní – můžete přidat šunku, zeleninu nebo olivy podle své chuti.