Domácí tatarská omáčka

Pokud máte rádi jídla, která si žádají tatarskou omáčku, přestaňte kupovat hotové omáčky v obchodech. Představíme vám jednoduchý a…
Ingredience aneb co potřebujete
200 g majonézy
1/2 cibule
1 sterilovaná okurka
lák z okurek
1-2 lžičky plnotučné hořčice
sůl
mletý pepř
Postup vaření podle receptu
Okurku nakrájíme na malé kousky a cibuli jemně nasekáme.
Do malé misky vložíme majonézu, přidáme nakrájenou cibuli a okurku, a potom nalijeme 2-4 lžíce okurkového nálevu.
Lák pomalu přidáváme do misky a současně šleháme metličkou, dokud nedosáhneme konzistence tatarské omáčky.
Přidáme také hořčici. Osolíme a opepříme podle chuti. Tatarskou omáčku dáme vychladit do chladničky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí tatarská omáčka
Domácí tatarská omáčka je skvělým doplňkem k mnoha jídlům, zejména k pečenému masu, rybám či hranolkům. Tento lahodný dip se vyrábí z majonézy, jemně nasekaných okurek, cibulky, kapary a dalších bylinek, které dodávají omáčce výraznou chuť. Příprava je jednoduchá a rychlá, a výsledek je vždy osvěžující. Můžete si ji snadno přizpůsobit svým chutím přidáním různých koření nebo ingrediencí. Tatarská omáčka je tak výborným způsobem, jak obohatit váš kulinářský zážitek.