Vařená majonéza

Všechny ingredience důkladně promícháme. Poté je umístíme do vodní lázně a mícháme, dokud směs nezhoustne. Následně necháme vychladnout. Je důležité používat vodní lázeň, jinak bychom mohli dostat míchaná vejce! Je to skvělé…
Ingredience aneb co potřebujete
4 žloutky
1 dcl oleje slunečnicového ,může být i jiný
1 lžíce hořčice plnotučné
sůl
pepř
cukr dle chuti
trochu láku z okurek nebo citrónová šťáva dle chuti
Postup vaření podle receptu
Vše kombinujeme.
Umístíme do vodní lázně a mícháme, dokud nezhoustne.
Poté necháme vychladnout. Důležitá je vodní lázeň, jinak bychom získali míchaná vejce!
Skvělé do bramborového salátu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vařená majonéza
Vařená majonéza je oblíbený český pokrm, který se často podává jako příloha nebo součást salátů. Tento lahodný krém vzniká z vajec, oleje a octa, které se společně vaří, čímž se získává jemná a krémová konzistence. Vzhledem k tomu, že se vaří, má majonéza stabilnější strukturu a delší trvanlivost. Vařená majonéza se výborně hodí k různým salátům, masům nebo jako dip k zelenině. Je to chutná a výživná alternativa k běžné majonéze, která si našla své místo v české kuchyni.