Vařená majonéza

Vařená majonéza
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Všechny ingredience důkladně promícháme. Poté je umístíme do vodní lázně a mícháme, dokud směs nezhoustne. Následně necháme vychladnout. Je důležité používat vodní lázeň, jinak bychom mohli dostat míchaná vejce! Je to skvělé…

Ingredience aneb co potřebujete

4 žloutky
1 dcl oleje slunečnicového ,může být i jiný
1 lžíce hořčice plnotučné
sůl
pepř
cukr dle chuti
trochu láku z okurek nebo citrónová šťáva dle chuti

Postup vaření podle receptu

Vše kombinujeme.

Umístíme do vodní lázně a mícháme, dokud nezhoustne.

Poté necháme vychladnout. Důležitá je vodní lázeň, jinak bychom získali míchaná vejce!

Skvělé do bramborového salátu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vařená majonéza

Vařená majonéza je oblíbený český pokrm, který se často podává jako příloha nebo součást salátů. Tento lahodný krém vzniká z vajec, oleje a octa, které se společně vaří, čímž se získává jemná a krémová konzistence. Vzhledem k tomu, že se vaří, má majonéza stabilnější strukturu a delší trvanlivost. Vařená majonéza se výborně hodí k různým salátům, masům nebo jako dip k zelenině. Je to chutná a výživná alternativa k běžné majonéze, která si našla své místo v české kuchyni.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (36 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Rychlá večeře
Štítky: vaření, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, levné, česká, snadný, ostatní, studená kuchyně, dressingy

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vařená majonéza.

Přidat komentář