Domácí "žervé"

Domácí "žervé"
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 200

Ve větší míse důkladně smícháme všechny ingredience. Do misky s poklopem dáme látku nebo utěrku a směs do ní nalijeme. Při zavírání misky…

Ingredience aneb co potřebujete

500 g bílý jogurt
1 kelímek zakysané smetany
sůl dle chuti

dle chuti přidat bylinky - používám směs "bylinkové máslo"

Postup vaření podle receptu

V míse důkladně smícháme všechny ingredience pomocí metly.

Do misky s pokličkou dáme plenku nebo látku a nalijeme do ní směs.

Při zakrývání misky vyhněte se látce tak, aby pod ní zůstalo dostatek prostoru na odkapávání syrovátky. Pevně přiklopte víčko a dejte to na 24 hodin do chladničky. Látku, která visí z misky, smotejte na víčko, protože by se navlhčila a mohla by udělat nepořádek v lednici.

Druhý den je hotovo. Žervé opatrně vyjmeme, aby se nepřipravilo zpět v syrovátce, a přendáme do krabičky. Je skvělé. Doma nám dlouho nevydrží.

Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí "žervé"

Domácí „žervé“ je vynikající pomazánka, kterou si můžete snadno připravit doma. Základ tvoří měkký tvaroh, který se smíchá s kvalitní smetanou nebo jogurtem pro krémovou konzistenci. Přidáním bylinek, koření nebo česneku získáte skvělou chuť. Můžete experimentovat s různými příchutěmi, jako je například paprikový nebo bylinkový žervé. Tento delikátní dip je ideální na chléb, k zelenině nebo jako součást obložených talířů. Dopřejte si poctivou domácí pomazánku, která osvěží vaše jídlo a potěší hosty.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (29 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Chuťovky
Štítky: svačina, snadné, běžný den, slané, česká, snadný, pro začátečníky, sýry, pomazánky, snídaně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Domácí "žervé".

Přidat komentář