Domácí "žervé"

Ve větší míse důkladně smícháme všechny ingredience. Do misky s poklopem dáme látku nebo utěrku a směs do ní nalijeme. Při zavírání misky…
Ingredience aneb co potřebujete
500 g bílý jogurt
1 kelímek zakysané smetany
sůl dle chuti
dle chuti přidat bylinky - používám směs "bylinkové máslo"
Postup vaření podle receptu
V míse důkladně smícháme všechny ingredience pomocí metly.
Do misky s pokličkou dáme plenku nebo látku a nalijeme do ní směs.
Při zakrývání misky vyhněte se látce tak, aby pod ní zůstalo dostatek prostoru na odkapávání syrovátky. Pevně přiklopte víčko a dejte to na 24 hodin do chladničky. Látku, která visí z misky, smotejte na víčko, protože by se navlhčila a mohla by udělat nepořádek v lednici.
Druhý den je hotovo. Žervé opatrně vyjmeme, aby se nepřipravilo zpět v syrovátce, a přendáme do krabičky. Je skvělé. Doma nám dlouho nevydrží.
Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí "žervé"
Domácí „žervé“ je vynikající pomazánka, kterou si můžete snadno připravit doma. Základ tvoří měkký tvaroh, který se smíchá s kvalitní smetanou nebo jogurtem pro krémovou konzistenci. Přidáním bylinek, koření nebo česneku získáte skvělou chuť. Můžete experimentovat s různými příchutěmi, jako je například paprikový nebo bylinkový žervé. Tento delikátní dip je ideální na chléb, k zelenině nebo jako součást obložených talířů. Dopřejte si poctivou domácí pomazánku, která osvěží vaše jídlo a potěší hosty.