Dýňové lívanečky
Výborný nápad na sladkou snídani o víkendu nebo na odpolední svačinu. Dýňové lívance jsou skutečně podzimním požitkem. Jakmile je jednou ochutnáte,…
Ingredience aneb co potřebujete
200 g dýně
100 ml mléka
100 g hladké mouky
4 lžíce cukru moučka
2 lžíce oleje
4 vejce
1 lžička skořice
trochu rumu
1 kypřicí prášek do pečiva
1 špetka soli
Postup vaření podle receptu
Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky. Poté ji vaříme se skořicí, slijeme a rozmixujeme.
Do teplé kaše vmícháme mléko, práškovou mouku s kypřicím práškem, cukr, olej, dvě vejce, dva žloutky a rum a důkladně promícháme.
Na závěr do směsi přidáme sníh z dvou bílků a hned na pánvi je usmažíme.
Upečené lívance potíráme marmeládou nebo je obalujeme v cukru se skořicí.
Co jste ještě nevěděli o receptu Dýňové lívanečky
Dýňové lívanečky jsou lahodným podzimním pokrmem, který spojuje chuť dýně s jemností těsta. Příprava je jednoduchá; stačí smíchat rozmačkanou dýni s vejci, moukou a kořením, jako je skořice nebo muškátový oříšek. Tyto lívanečky mají krásnou oranžovou barvu a jejich plná chuť osloví jak dospělé, tak děti. Podávané s javorovým sirupem nebo jogurtem, dýňové lívanečky jsou skvělou volbou na snídani či sladký dezert, který zahřeje vaše srdce i duši.

Tomáš Rohlena