Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Výborný nápad na sladkou snídani o víkendu nebo na odpolední svačinu. Dýňové lívance jsou skutečně podzimním požitkem. Jakmile je jednou ochutnáte,…

Ingredience aneb co potřebujete

200 g dýně
100 ml mléka
100 g hladké mouky
4 lžíce cukru moučka
2 lžíce oleje
4 vejce
1 lžička skořice
trochu rumu
1 kypřicí prášek do pečiva
1 špetka soli

Postup vaření podle receptu

Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky. Poté ji vaříme se skořicí, slijeme a rozmixujeme.

Do teplé kaše vmícháme mléko, práškovou mouku s kypřicím práškem, cukr, olej, dvě vejce, dva žloutky a rum a důkladně promícháme.

Na závěr do směsi přidáme sníh z dvou bílků a hned na pánvi je usmažíme.

Upečené lívance potíráme marmeládou nebo je obalujeme v cukru se skořicí.

Co jste ještě nevěděli o receptu Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky jsou lahodným podzimním pokrmem, který spojuje chuť dýně s jemností těsta. Příprava je jednoduchá; stačí smíchat rozmačkanou dýni s vejci, moukou a kořením, jako je skořice nebo muškátový oříšek. Tyto lívanečky mají krásnou oranžovou barvu a jejich plná chuť osloví jak dospělé, tak děti. Podávané s javorovým sirupem nebo jogurtem, dýňové lívanečky jsou skvělou volbou na snídani či sladký dezert, který zahřeje vaše srdce i duši.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (31 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti
Štítky: snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, česká, snadný, sladké, smažení, podzimní, zimní recepty, dětská oslava, sladká jídla, lívance, dýně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Dýňové lívanečky.

Přidat komentář