Grilovaný losos

Jednou z nejslavnějších ryb je losos, který chutná i těm, kteří ryby obvykle nemají rádi. Grilování mu dodává skvělou chuť a…
Ingredience aneb co potřebujete
1 filet z lososa (nebo většího pstruha)
citrón
Grilovací směs
2 lžíce sluncem sušených rajčat
8 velkých stroužků česneku
4 lžíce pokrájené petrželky
60 ml olivového oleje
1 lžička soli
Postup vaření podle receptu
Oslupujeme stroužky česneku a společně je rozmixujeme se sušenými rajčaty, petrželkou, olivovým olejem a solí. Necháme směs odležet v lednici přes noc.
Lososa druhý den podélně nařízneme, ale kůži neprořízneme.
Do řezu vložíme zhruba polovinu grilovací směsi, na porce položíme plátek citronu a necháme to chvíli odpočinout.
Grilujeme rybu s poklopem, buď na naolejované grilovací mřížce, s kůží dolů. Po asi 10-15 minutách jí potřeme zbytkem grilovací směsi a pokračujeme v grilování, dokud se maso nezačne rozpadat pod vidličkou.
Druhá možnost je nechat cedrové prkýnko namočené ve vodě na dvě hodiny a poté na něm grilovat rybu. Při grilování pod víkem se vytváří příjemná vůně, ryba získá delikátní chuť a navíc se nesklouzne mezi mřížkami grilu.
Servírujeme se zelenými fazolemi s ořechy, nebo chřestem s ořechy a bramborovými plackami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Grilovaný losos
Grilovaný losos je lahodné a zdravé jídlo, které si získává stále větší oblibu. Je bohatý na omega-3 mastné kyseliny, proteiny a vitamíny, což ho činí skvělou volbou pro zdravou výživu. Příprava lososa na grilu přináší jedinečnou smoky chuť a křupavou kůrku, zatímco jeho vnitřek zůstává šťavnatý a jemný. Podávat ho lze s čerstvou zeleninou, bylinkami nebo citronem, což podtrhne jeho přirozenou chuť. Grilovaný losos je ideální volbou na letní grilování nebo jako rychlý a výživný oběd.