Hořčičný dip se semínky

Hořčičný dip se semínky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

K grilovanému masu se skvěle hodí chutná omáčka nebo dip. Tento recept nabízí netradiční variantu. Nejprve opražíme hořčičná semínka a poté je smícháme s jogurtem.

Ingredience aneb co potřebujete

80 g hořčičných semínek
250 g jogurtu
250 g majonézy
sůl
mletý pepř
hořčice
sójová omáčka

Postup vaření podle receptu

Na pánvi mírně opečeme hořčičná semínka. Jakmile začnou poskakovat, přesuneme je do misky.

Jogurt smícháme s majonézou a semínky. Okořeníme solí a pepřem, a podle chuti můžeme přidat i trochu hořčice nebo sójové omáčky.

Omáčku ponecháme v lednici alespoň hodinu, než ji podáváme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Hořčičný dip se semínky

Hořčičný dip se semínky je lahodným a osvěžujícím doplňkem mnoha pokrmů. Tento dip kombinuje pikantní chuť hořčice s křupavými semínky, jako jsou slunečnicová a sezamová, čímž vytváří skvělou texturu a chuťový zážitek. Je ideální jako omáčka k čerstvé zelenině, grilovanému masu nebo jako zálivka do salátů. Hořčičný dip je také bohatý na živiny a dodává pokrmům zajímavý akcent. V ruce ho můžete mít snadno připravený jako rychlé pohoštění pro návštěvy nebo jako osvěžení na rodinných akcích.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Grilování
Štítky: grilování, restování, snadné, rychlé, snadný, pikantní, vegetarianské, grilování a bbq, omáčky a dipy

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Hořčičný dip se semínky.

Přidat komentář