Vepřové špízy na gril

Vepřové špízy na gril
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Porce: 12

Počasí se zlepšuje, a proto je ideální čas na rozpalování grilu a užívání si chvílí s přáteli, během nichž by neměly chybět chutné lahůdky.

Ingredience aneb co potřebujete

1,5 kg vepřového masa (nejlépe plec)
1 palička česneku
1 balíček grilovacího koření
300 ml oleje
1 kg cibule
1/2 kg špeku (podle chuti)
čerstvý chléb
zelenina dle chuti
koření dle chuti

Postup vaření podle receptu

Oloupeme stroužky česneku a prolisujeme je. Na pánvi zahřejeme olej, přidáme celé grilovací koření a krátce osmahneme.

Přidáme česnek, na chvíli ho osmahneme a poté dáme stranou z ohně. Vše děláme za neustálého míchání. Necháme to pomalu vychladnout.

Vepřovou plec rozkrájíme na plátky, jemně je naklepeme a dáme do teplé marinády. Důkladně promícháme. Jestliže maso připravujeme den před grilováním, uchováváme ho na chladnějším místě. Delší marinování znamená intenzivnější chuť masa.

Hodinu před grilováním si připravíme špízy. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kousky. Špek rozkrájíme na menší části. Zeleninu také nakrájíme na kostky.

Suroviny postupně napichujeme na špejle a každý špíz zabalíme do fólie.

Grilujeme na roštu, pod nímž je jen teplo z žhavých uhlíků. Po půl hodině sundáme alobal a špízy grilujeme přibližně 15 minut, dokud nezměknou a nezezlátnou.

Servírujeme s čerstvým pečivem, salátem a omáčkami na grilování.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové špízy na gril

Vepřové špízy na gril jsou oblíbeným pokrmem, který potěší každého milovníka masa. Šťavnaté kousky vepřového masa jsou marinovány v aromatických bylinkách a koření, které dodávají pokrmu nezaměnitelnou chuť. Můžeme je doplnit kousky zeleniny, jako jsou papriky, cibule nebo cuketa, což přidává na barevnosti a výživnosti. Grilování špízů na letní zahradní párty je skvělou příležitostí, jak si užít atmosféru s přáteli a rodinou, zatímco si pochutnáváme na lahodných grilovaných specialitách.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (27 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Grilování
Štítky: Zelenina, vepřové maso, grilování, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, česká, snadný, večírky a oslavy, narozeniny, marinování, grilování a bbq, špízy

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vepřové špízy na gril.

Přidat komentář