Vepřové špízy na gril

Počasí se zlepšuje, a proto je ideální čas na rozpalování grilu a užívání si chvílí s přáteli, během nichž by neměly chybět chutné lahůdky.
Ingredience aneb co potřebujete
1,5 kg vepřového masa (nejlépe plec)
1 palička česneku
1 balíček grilovacího koření
300 ml oleje
1 kg cibule
1/2 kg špeku (podle chuti)
čerstvý chléb
zelenina dle chuti
koření dle chuti
Postup vaření podle receptu
Oloupeme stroužky česneku a prolisujeme je. Na pánvi zahřejeme olej, přidáme celé grilovací koření a krátce osmahneme.
Přidáme česnek, na chvíli ho osmahneme a poté dáme stranou z ohně. Vše děláme za neustálého míchání. Necháme to pomalu vychladnout.
Vepřovou plec rozkrájíme na plátky, jemně je naklepeme a dáme do teplé marinády. Důkladně promícháme. Jestliže maso připravujeme den před grilováním, uchováváme ho na chladnějším místě. Delší marinování znamená intenzivnější chuť masa.
Hodinu před grilováním si připravíme špízy. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kousky. Špek rozkrájíme na menší části. Zeleninu také nakrájíme na kostky.
Suroviny postupně napichujeme na špejle a každý špíz zabalíme do fólie.
Grilujeme na roštu, pod nímž je jen teplo z žhavých uhlíků. Po půl hodině sundáme alobal a špízy grilujeme přibližně 15 minut, dokud nezměknou a nezezlátnou.
Servírujeme s čerstvým pečivem, salátem a omáčkami na grilování.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové špízy na gril
Vepřové špízy na gril jsou oblíbeným pokrmem, který potěší každého milovníka masa. Šťavnaté kousky vepřového masa jsou marinovány v aromatických bylinkách a koření, které dodávají pokrmu nezaměnitelnou chuť. Můžeme je doplnit kousky zeleniny, jako jsou papriky, cibule nebo cuketa, což přidává na barevnosti a výživnosti. Grilování špízů na letní zahradní párty je skvělou příležitostí, jak si užít atmosféru s přáteli a rodinou, zatímco si pochutnáváme na lahodných grilovaných specialitách.