Barbecue omáčka

Na oleji osmahneme cibuli, česnek a chilli papričku. Poté přidáme nakrájená rajčata, citronovou šťávu, cukr, skořici, sůl a pepř. Odkrytou omáčku potom vaříme…
Ingredience aneb co potřebujete
1 středně velká cibule
1 stroužek česneku
1 chilli paprička
2 PL olivového oleje
1 plechovka (250g) loupaných rajčat (nebo čerstvých bez zrníček)
1 KL citronové šťávy
1 PL hnědého cukru
1/2 KL mleté skořice
sůl
pepř
Postup vaření podle receptu
Na oleji osmahneme cibuli, česnek a chilli papričku.
Do směsi přidáme na kostičky nakrájená rajčata, citronovou šťávu, cukr, skořici, sůl a pepř.
Nezakrytou omáčku vaříme na mírném plameni po dobu 15 až 20 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Barbecue omáčka
Barbecue omáčka je oblíbený doplněk k různým pokrmům, zejména grilovanému masu. Tato sladkokyselá omáčka se vyrábí z rajčatového protlaku, octa, cukru a koření, což jí dodává charakteristickou chuť. Existuje mnoho variant barbecue omáčky, každý region má své specifické recepty. Používá se nejen při marinování, ale i jako dip pro upečené nebo grilované pokrmy. Barbecue omáčka je skvělým způsobem, jak dodat jídlu hloubku chuti a intenzivní aroma.