Špízy

Špízy
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Porce: 4

Špízy jsou skvělou volbou pro letní grilování a rodinné akce. Spojení šťavnatého masa, čerstvé zeleniny a aromatické slaniny, všechny ingredience pečlivě…

Ingredience aneb co potřebujete

500 g vepřového masa
200 g anglické slaniny
2 cibule
2 zelené papriky
sůl
koření Mexické (nebo jiné)
olej

Postup vaření podle receptu

Maso pokrájíme na kostičky, smícháme s mexickým kořením a malým množstvím soli. Necháme to odležet asi 2 hodiny.

Poté střídavě napichujeme na jehly maso, cibuli, anglickou slaninu a zelenou papriku, přičemž poslední je opět maso.

Olej naneseme na jídlo a poté je grilujeme na venkovním roštu. Servírujeme s chlebem, hořčicí nebo jinými přílohami.

Co jste ještě nevěděli o receptu Špízy

Špízy jsou oblíbeným pokrmem, který potěší milovníky grilovaných jídel. Skládají se z kousků masa, zeleniny a někdy i ovoce, které se napichují na špejle a grilují se do zlatova. Tento pokrm je oblíbený pro svou variabilitu, protože lze snadno měnit ingredience podle chuti. Špízy se často podávají s omáčkami a čerstvým chlebem, což z nich dělá skvělou volbu pro letní barbecue nebo rodinné oslavy. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá, což je další důvod, proč jsou tak populární.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Grilování
Štítky: Zelenina, vepřové maso, grilování, oběd, snadné, sváteční / nedělní, večeře, slané, česká, snadný, pro začátečníky, bezlepkové, letní recepty, večírky a oslavy, narozeniny, grilování a bbq, špízy

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Špízy.

Přidat komentář