Kávové muffiny
Instantní kávu rozmícháme v čtvrt litru vody. Máslo, vaječné žloutky, práškový cukr a vanilkový cukr vyšleháme dohromady. Poté přimícháme vychlazenou kávu a mouku.
Ingredience aneb co potřebujete
4 lžičky instantní kávy
250 g másla
500 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
4 vejce
375 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
Postup vaření podle receptu
Rozpustíme instantní kávu ve čtvrt litru vody.
Ušleháme máslo, žloutky, moučkový cukr a vanilkový cukr. Poté přidáme vychladlou kávu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
Vmícháme sníh z bílků a naplníme do papírových košíčků zhruba do tří čtvrtin. Poté pečeme při teplotě přibližně 180°C, což mi trvalo kolem 30-35 minut. Podle chuti můžeme posypat cukrem.
Domnívám se, že by byly lahodné i s čokoládovou náplní. Můžete do formičky dát trochu těsta na dno, na to položit kousek čokolády nebo lžičku nutely a poté doplnit těstem do tří čtvrtin košíčku. Zatím jsem to ale nevyzkoušela.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kávové muffiny
Kávové muffiny jsou lahodným dezertem, který kombinuje bohatou chuť kávy s měkkou texturou muffinů. Ideální jako snídaně nebo občerstvení, tyto muffiny obvykle obsahují instantní kávu, kakao a oříšky, což dodává hloubku chuti. Můžete je snadno obohatit o jemně nasekanou čokoládu nebo kousky karamelu pro extra sladkost. Příprava je rychlá a jednoduchá – stačí smíchat ingredience a péct. Kávové muffiny potěší nejen milovníky kávy, ale každého, kdo si rád dopřeje něco chutného a voňavého.

Tomáš Rohlena