Kopřivový sirup

Kopřiva dvoudomá je pozoruhodná rostlina, která se často používá v medicíně a farmacii, přičemž má také uplatnění v kulinářství. Nasbírejte čerstvé…
Ingredience aneb co potřebujete
4 litry vody
4 citrony
125 vršků kopřiv (mladé lístky, asi 2-3 patra)
6 lžiček kyseliny citronové
3,5 kg cukru krystal
Postup vaření podle receptu
Přivedeme vodu k varu a přidáme na kolečka nakrájené a důkladně umyté citrony. Poté necháme směs vychladnout a přimícháme kopřivy. Důkladně promícháme a necháme louhovat po dobu 24 hodin.
Následně šťávu vymačkáme a přebereme.
Přidáme cukr a kyselinu citronovou a zamícháme, až se cukr úplně rozpustí. Poté směs nalijeme do lahví a uchováváme na chladném a tmavém místě.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kopřivový sirup
Kopřivový sirup je přírodní sladkost vyrobená z mladých kopřiv a cukru. Je známý svými léčivými účinky, zejména při detoxikaci organismu a podpoře imunity. Sirup má sladkou, jemně bylinkovou chuť a je oblíbený jako přísada do nápojů nebo dezertů. Navíc je bohatý na vitamíny a minerály, což z něj činí cenný doplněk stravy. Příprava kopřivového sirupu je jednoduchá a domácí varianta zaručuje bezkonkurenční čerstvost a kvalitu.