Kopřivový sirup

Kopřivový sirup
Doba přípravy: 55 minut
Doba vaření: 5 minut
Porce: 1

Kopřiva dvoudomá je pozoruhodná rostlina, která se často používá v medicíně a farmacii, přičemž má také uplatnění v kulinářství. Nasbírejte čerstvé…

Ingredience aneb co potřebujete

4 litry vody
4 citrony
125 vršků kopřiv (mladé lístky, asi 2-3 patra)
6 lžiček kyseliny citronové
3,5 kg cukru krystal

Postup vaření podle receptu

Přivedeme vodu k varu a přidáme na kolečka nakrájené a důkladně umyté citrony. Poté necháme směs vychladnout a přimícháme kopřivy. Důkladně promícháme a necháme louhovat po dobu 24 hodin.

Následně šťávu vymačkáme a přebereme.

Přidáme cukr a kyselinu citronovou a zamícháme, až se cukr úplně rozpustí. Poté směs nalijeme do lahví a uchováváme na chladném a tmavém místě.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kopřivový sirup

Kopřivový sirup je přírodní sladkost vyrobená z mladých kopřiv a cukru. Je známý svými léčivými účinky, zejména při detoxikaci organismu a podpoře imunity. Sirup má sladkou, jemně bylinkovou chuť a je oblíbený jako přísada do nápojů nebo dezertů. Navíc je bohatý na vitamíny a minerály, což z něj činí cenný doplněk stravy. Příprava kopřivového sirupu je jednoduchá a domácí varianta zaručuje bezkonkurenční čerstvost a kvalitu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (37 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Nápoje
Štítky: vaření, snadné, běžný den, do 100 korun, česká, snadný, pro začátečníky, zdravé, sladké, bylinky, vegetarianské, citrusy, nápoje, sirupy, nealkoholické, léčivé

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kopřivový sirup.

Přidat komentář