Krůtí řízky v sýrovém těstíčku

Krůtí řízky v sýrovém těstíčku
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Maso nakrájíme na plátky a jemně je rozklepeme. Osolíme je a opepříme, a poté je necháme chvíli odpočinout. Z ostatních ingrediencí vytvoříme těsto střední hustoty, aby…

Ingredience aneb co potřebujete

300 g krůtího masa (prsní nebo stehenní)
100 g uzeného sýru (najemno strouhaného)
2 vejce
2 lžíce hladké mouky
1 lžička škrobové moučky
1 lžíce mléka
1/2 lžičky mleté papriky
sůl
pepř
pažitka (nebo petrželka)
1 lžička hořčice
olej (na smažení)

Postup vaření podle receptu

Maso nakrájíme na plátky a jemně je naklepeme. Osolíme a opepříme, a poté necháme chvíli stát. Z ingrediencí připravíme těstíčko, které by mělo mít polohustou konzistenci, aby se nesmáčelo. Smažíme na horkém oleji dozlatova.

Co jste ještě nevěděli o receptu Krůtí řízky v sýrovém těstíčku

Krůtí řízky v sýrovém těstíčku jsou lahodným pokrmem, který potěší každého milovníka masa. Křehké krůtí maso se obalí v jemném těstíčku, které je obohaceno o rozpuštěný sýr, což mu dodává unikátní chuť a aroma. Po usmažení získají řízky zlatavou barvu a křupavou strukturu. Tento pokrm se skvěle hodí jako hlavní jídlo podávané s bramborami nebo čerstvým salátem, ideální pro rodinnou večeři nebo slavnostní příležitosti. Vychutnejte si kombinaci chutí, které potěší nejen chuťové pohárky, ale i oči.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (41 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: drůbeží maso, oběd, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, slané, česká, snadný, pro začátečníky, smažení, bylinky, krůtí maso, minutky

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Krůtí řízky v sýrovém těstíčku.

Přidat komentář