Krůtí řízky v sýrovém těstíčku

Maso nakrájíme na plátky a jemně je rozklepeme. Osolíme je a opepříme, a poté je necháme chvíli odpočinout. Z ostatních ingrediencí vytvoříme těsto střední hustoty, aby…
Ingredience aneb co potřebujete
300 g krůtího masa (prsní nebo stehenní)
100 g uzeného sýru (najemno strouhaného)
2 vejce
2 lžíce hladké mouky
1 lžička škrobové moučky
1 lžíce mléka
1/2 lžičky mleté papriky
sůl
pepř
pažitka (nebo petrželka)
1 lžička hořčice
olej (na smažení)
Postup vaření podle receptu
Maso nakrájíme na plátky a jemně je naklepeme. Osolíme a opepříme, a poté necháme chvíli stát. Z ingrediencí připravíme těstíčko, které by mělo mít polohustou konzistenci, aby se nesmáčelo. Smažíme na horkém oleji dozlatova.
Co jste ještě nevěděli o receptu Krůtí řízky v sýrovém těstíčku
Krůtí řízky v sýrovém těstíčku jsou lahodným pokrmem, který potěší každého milovníka masa. Křehké krůtí maso se obalí v jemném těstíčku, které je obohaceno o rozpuštěný sýr, což mu dodává unikátní chuť a aroma. Po usmažení získají řízky zlatavou barvu a křupavou strukturu. Tento pokrm se skvěle hodí jako hlavní jídlo podávané s bramborami nebo čerstvým salátem, ideální pro rodinnou večeři nebo slavnostní příležitosti. Vychutnejte si kombinaci chutí, které potěší nejen chuťové pohárky, ale i oči.