Nakládaný hermelín I

Nakládaný hermelín I
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Tradiční pokrm, který vždy zaujme na všech večírcích a oslavy narozenin. Oceníte ho během celého roku, a to například jako pochutinu k pivu nebo vínu. Zároveň…

Ingredience aneb co potřebujete

4 hermelíny
1 větší cibule
feferonka (nebo chilli dle chuti)
provensálské koření
grilovací koření
2 bobkové listy
10 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
mletá paprika
česnek
olej

Postup vaření podle receptu

Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na kruhy a česnek jemně rozmačkáme širokým nožem.

Hermelíny rozkrojíme podélně. Na jednu polovinu nasypeme provensálské koření.

Druhou část osolíme grilovacím kořením a potřeme rozmačkaným česnekem, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a zakryjeme druhou částí sýra.

Plněné sýry posypeme mletou paprikou a vložíme do sklenice.

Přimícháme pepř, nové koření, bobkový list, jednu feferonku, zbytek cibule a všechno zalijeme olejem.

Sklenici pořádně zavřeme a necháme ji v chladničce odležet pár dní.

Co jste ještě nevěděli o receptu Nakládaný hermelín I

Nakládaný hermelín je oblíbenou českou pochoutkou, kterou si často vychutnáváme jako jednohubku nebo předkrm. Hermelín, delikátní měkký sýr, se nakládá do oleje s různým kořením, jako je česnek, paprika, nebo bylinky. Tento způsob přípravy sýr jemně ochucuje a dodává mu jedinečnou chuť. Nakládaný hermelín se tradičně podává s čerstvým chlebem a je oblíbený nejen na různých oslavách, ale i při posezení s přáteli.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (87 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Chuťovky
Štítky: svačina, snadné, běžný den, večeře, česká, snadný, zimní recepty, večírky a oslavy, sýry, nakládané sýry, nakládání, studená kuchyně, narozeniny, svatba

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Nakládaný hermelín I.

Přidat komentář