Nakládaný hermelín I

Tradiční pokrm, který vždy zaujme na všech večírcích a oslavy narozenin. Oceníte ho během celého roku, a to například jako pochutinu k pivu nebo vínu. Zároveň…
Ingredience aneb co potřebujete
4 hermelíny
1 větší cibule
feferonka (nebo chilli dle chuti)
provensálské koření
grilovací koření
2 bobkové listy
10 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
mletá paprika
česnek
olej
Postup vaření podle receptu
Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na kruhy a česnek jemně rozmačkáme širokým nožem.
Hermelíny rozkrojíme podélně. Na jednu polovinu nasypeme provensálské koření.
Druhou část osolíme grilovacím kořením a potřeme rozmačkaným česnekem, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a zakryjeme druhou částí sýra.
Plněné sýry posypeme mletou paprikou a vložíme do sklenice.
Přimícháme pepř, nové koření, bobkový list, jednu feferonku, zbytek cibule a všechno zalijeme olejem.
Sklenici pořádně zavřeme a necháme ji v chladničce odležet pár dní.
Co jste ještě nevěděli o receptu Nakládaný hermelín I
Nakládaný hermelín je oblíbenou českou pochoutkou, kterou si často vychutnáváme jako jednohubku nebo předkrm. Hermelín, delikátní měkký sýr, se nakládá do oleje s různým kořením, jako je česnek, paprika, nebo bylinky. Tento způsob přípravy sýr jemně ochucuje a dodává mu jedinečnou chuť. Nakládaný hermelín se tradičně podává s čerstvým chlebem a je oblíbený nejen na různých oslavách, ale i při posezení s přáteli.