Pečené papriky plněné kozím sýrem

Papriky umístíme do trouby a pečeme je při teplotě 180 °C po dobu přibližně 20 minut. Měly by zůstat dostatečně pevné. Následně je vložíme do sáčku, abychom je zapařili, nebo je zakryjeme víkem. Poté je oloupeme,…
Ingredience aneb co potřebujete
papriky
čerstvý kozí sýr (nebo bryndza, feta a pod)
máslo
možno olivy, libovolná zelenina, salát z polníčku, bazalka a pod.
Postup vaření podle receptu
Papriky dáme do trouby a pečeme je při 180°C přibližně 20 minut, aby se příliš nezměkly. Poté je vložíme do sáčku na zapaření nebo zakryjeme víkem. Po zapaření je oloupeme, vyjmeme jadérka a podélně je rozpůlíme.
Sýr rozmačkáme vidličkou a smícháme ho s měkkým máslem. Poloviny paprik naplníme touto směsí, spojíme okraje a zabalíme do fólie. Necháme chladit v lednici asi 2 hodiny, poté nakrájíme ostrým nožem a podáváme například s olivami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pečené papriky plněné kozím sýrem
Pečené papriky plněné kozím sýrem jsou lahodným pokrmem, který spojuje sladkost pečených paprik s krémovou chutí kozího sýra. Tento recept je jednoduchý na přípravu a skvěle se hodí jako předkrm nebo lehký hlavní chod. Papriky se zpravidla plní směsí kozího sýra, bylinek a koření, což vytváří harmonickou chuť. Pečení zvýrazňuje přírodní sladkost paprik a dodává jídlu vůni a charakter. Tento pokrm je ideální pro oslavy, rodinné večeře nebo jako pohoštění pro hosty.