Bruschetta s rajčaty

Bruschetta s rajčaty
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Bruschetta je tradiční italský předkrm, který je oblíbený už po staletí. Opečený toust je podáván s rajčatovou směsí ochucenou česnekem.

Ingredience aneb co potřebujete

2 koktejlová rajčata
3 lístky bazalky
špetka mořské soli
špetka drceného pepře
1 malý stroužek česneku
2 kapky olivového oleje (nebo 1 stříknutí)
parmezán
bagety

Postup vaření podle receptu

Rajčata nakrájíme na malé kousky.

Do rajčat přimícháme nasekanou bazalku, osolíme a opepříme, přidáme utřený česnek, olej a vše důkladně promícháme.

Pustíme to vychladnout.

Pod grilem opečeme plátky bagety, dokud nezískají lehce zlatavou barvu.

Na ně položíme rajčatovou směs, posypeme parmezánem a ozdobíme čerstvou bazalkou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bruschetta s rajčaty

Bruschetta s rajčaty je oblíbený italský předkrm, který se připravuje z čerstvého chleba, obvykle ciabatta nebo baguette, opékaného na grilu nebo v troubě. Na jeho povrch se nanáší směs nakrájených zralých rajčat, čerstvé bazalky, olivového oleje, česneku a soli. Tato jednoduchá kombinace ingrediencí vytváří osvěžující a chutný pokrm, ideální jako lehká svačina nebo předkrm na letní párty. Bruschetta je oblíbená nejen pro svou chuť, ale také pro rychlost a snadnost přípravy.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (48 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Předkrm
Štítky: grilování, svačina, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, levné, česká, snadný, pro začátečníky, do 30 minut, do 50 korun, pečení, předkrmy, zeleninová jídla, teplé, italská

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bruschetta s rajčaty.

Přidat komentář