Bruschetta s rajčaty

Bruschetta je tradiční italský předkrm, který je oblíbený už po staletí. Opečený toust je podáván s rajčatovou směsí ochucenou česnekem.
Ingredience aneb co potřebujete
2 koktejlová rajčata
3 lístky bazalky
špetka mořské soli
špetka drceného pepře
1 malý stroužek česneku
2 kapky olivového oleje (nebo 1 stříknutí)
parmezán
bagety
Postup vaření podle receptu
Rajčata nakrájíme na malé kousky.
Do rajčat přimícháme nasekanou bazalku, osolíme a opepříme, přidáme utřený česnek, olej a vše důkladně promícháme.
Pustíme to vychladnout.
Pod grilem opečeme plátky bagety, dokud nezískají lehce zlatavou barvu.
Na ně položíme rajčatovou směs, posypeme parmezánem a ozdobíme čerstvou bazalkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bruschetta s rajčaty
Bruschetta s rajčaty je oblíbený italský předkrm, který se připravuje z čerstvého chleba, obvykle ciabatta nebo baguette, opékaného na grilu nebo v troubě. Na jeho povrch se nanáší směs nakrájených zralých rajčat, čerstvé bazalky, olivového oleje, česneku a soli. Tato jednoduchá kombinace ingrediencí vytváří osvěžující a chutný pokrm, ideální jako lehká svačina nebo předkrm na letní párty. Bruschetta je oblíbená nejen pro svou chuť, ale také pro rychlost a snadnost přípravy.