Perníčky

Medové perníčky s aromatickým kořením patří mezi nejoblíbenější sladkosti na vánočních tabulích. Už jejich výroba navodí tu pravou vánoční atmosféru...
Ingredience aneb co potřebujete
Těsto
100 g másla
250 g medu
120 g moučkového cukru
600 g hladké mouky
2 lžíce kakaa
1 vejce
1 špetka soli
1 prášek do perníku
Dále
1 žloutek na potření
Poleva
150 g cukru moučka
1 lžíce octa
1 bílek
Postup vaření podle receptu
Do hrnce dáme máslo, med, cukr a kakao a za neustálého míchání je zahříváme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Poté sundáme z ohně a necháme vychladnout.
Do vychladlé cukrové směsi přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, sůl a vejce. Vymícháme hladké těsto a necháme ho odpočívat zhruba 40 minut.
Troubu včas předehřejeme na 200 °C.
Následně na pomoučeném válu rozválíme těsto na placku silnou 4 mm a vykrajujeme různé tvary.
Vykrojené tvary umístíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě po dobu 15 minut.
Po upečení potřeme lehce rozšlehaným žloutkem a necháme uschnout.
Na polevu ušleháme bílek s octem a cukrem, dokud nevytvoří tuhý sníh, a poté můžeme zdobit.
Co jste ještě nevěděli o receptu Perníčky
Perníčky jsou tradiční české sladkosti, které se často připravují během vánočního období. Tento voňavý dezert je vyroben z medu, mouky, cukru a koření jako skořice a hřebíček. Perníčky mohou být zdobeny cukrovou polevou a různými dekoracemi, což je činí nejen chutnými, ale i krásnými na pohled. Mnoho rodin má své vlastní recepty, které se předávají z generace na generaci. Tyto malé lahůdky jsou symbolem svátků a přinášejí pohodu a radost do domovů.