Pizza

Ingredience vložíme do pekárny a zvolíme program na kynuté těsto. Po vykynutí přemístíme těsto na plech s olejem a vytvoříme z něj pizzu nebo jiný tvar.
Ingredience aneb co potřebujete
Těsto
2 lžičky sušeného droždí
400 g polohrubé mouky
2 lžičky soli
1 lžička cukru
3 lžíce olivového oleje
230 ml vody
Na obložení těsta
kečup
rajčata
200 g šunkového salámu
200 g nastrouhaného sýru
Postup vaření podle receptu
Ingredience dáme do pekárny a zvolíme program na hnětení těsta.
Po vykynutí umístíme těsto na plech s olejem a vytvarujeme z něj pizzu, nebo jej rovnoměrně rozprostřeme po celém plechu.
Pizzu na plechu necháme odpočívat přibližně 30 minut.
Poté ji potřeme kečupem, přidáme rajčata a nakrájený šunkový salám na nudličky, a na závěr posypeme nastrouhaným sýrem.
Pečeme při teplotě 200 stupňů po dobu 20 minut, dokud se sýr neroztaví a okraje těsta nezezlátne.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pizza
Pizza je oblíbené jídlo, které pochází z Itálie a těší se světoznámé popularitě. Skládá se z tenkého nebo silného těsta, které je obvykle pokryté rajčatovou omáčkou, sýrem a různými ingrediencemi, jako jsou zelenina, maso nebo mořské plody. Existuje mnoho variant, jako je margarita, pepperoni nebo čtyři sýry. Pizza je oblíbená jak mezi dětmi, tak dospělými, a často se podává při různých oslavách a setkáních. S možností přizpůsobení toppingů je pizza ideálním jídlem pro každou příležitost.