Francouzská bageta

Francouzská bageta
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Připravíme si všechny suroviny na těsto a následně smícháme dohromady a vyhněteme si těsto, Které pak dáme stranou asi tak na 15minut odpočinout.

Ingredience aneb co potřebujete

800 g hladká mouka
450 ml mléko
1,5 lžíce med
1,5 lžičky sůl
1/2 kostky droždí
1,5 lžičky cukr

Postup vaření podle receptu

Rozdělíme si na 4 rovnoměrné díly, z kterých vyválíme delší bagety. Ty pokládáme na vymazaný či pečícím papírem vyložený plech. Z vrchu je lehce nařízneme a dáváme na 45minut vykynout. Mezitím si předehřejeme troubu na 180°C, kam na dno položíme nádobku s vodou.

Potom co nám bagetky vykynuly, vkládáme je do trouby a asi 20minut pečeme, dokud nám nezezlatový.

Po vyjmutí bagety potřeme vlažnou vodou a necháme vychladnout.

Co jste ještě nevěděli o receptu Francouzská bageta

Francouzská bageta je ikonický chléb, který se vyznačuje svou křupavou kůrkou a měkkým, nadýchaným středem. Tento tradiční chléb, vyráběný z jednoduchých ingrediencí, jako jsou pšeničná mouka, voda, sůl a kvas, se peče několik hodin před podáváním. Bageta je oblíbená nejen jako příloha k jídlům, ale také jako základ pro sendviče typu "baguette". Její délka a tvar, typicky kolem 65 cm, z ní činí ideální volbu pro sdílení nebo snadné občerstvení na cestách. Bezpochyby je nedílnou součástí francouzské kultury a gastronomie.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pečivo, Francouzské
Štítky: příloha, francouzská kuchyně, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Francouzská bageta.

Přidat komentář