Francouzská bageta

Připravíme si všechny suroviny na těsto a následně smícháme dohromady a vyhněteme si těsto, Které pak dáme stranou asi tak na 15minut odpočinout.
Ingredience aneb co potřebujete
800 g hladká mouka
450 ml mléko
1,5 lžíce med
1,5 lžičky sůl
1/2 kostky droždí
1,5 lžičky cukr
Postup vaření podle receptu
Rozdělíme si na 4 rovnoměrné díly, z kterých vyválíme delší bagety. Ty pokládáme na vymazaný či pečícím papírem vyložený plech. Z vrchu je lehce nařízneme a dáváme na 45minut vykynout. Mezitím si předehřejeme troubu na 180°C, kam na dno položíme nádobku s vodou.
Potom co nám bagetky vykynuly, vkládáme je do trouby a asi 20minut pečeme, dokud nám nezezlatový.
Po vyjmutí bagety potřeme vlažnou vodou a necháme vychladnout.
Co jste ještě nevěděli o receptu Francouzská bageta
Francouzská bageta je ikonický chléb, který se vyznačuje svou křupavou kůrkou a měkkým, nadýchaným středem. Tento tradiční chléb, vyráběný z jednoduchých ingrediencí, jako jsou pšeničná mouka, voda, sůl a kvas, se peče několik hodin před podáváním. Bageta je oblíbená nejen jako příloha k jídlům, ale také jako základ pro sendviče typu "baguette". Její délka a tvar, typicky kolem 65 cm, z ní činí ideální volbu pro sdílení nebo snadné občerstvení na cestách. Bezpochyby je nedílnou součástí francouzské kultury a gastronomie.