Voňavé housky a rohlíky

Čerstvé domácí pečivo, které provoní celý byt. Pohádka. Zkuste to, a uvidíte, že je to jednoduché.
Ingredience aneb co potřebujete
25 g máslo
1 polévková lžíce mléko
1/2 kg mouka - hladká
300 ml mléko - polotučné
1 kávová lžička cukr krupice
14 g droždí
1 kávová lžička sůl
1 ks žloutek
sezamové semínko
mák
Postup vaření podle receptu
Připravíme si misku a uděláme si kvásek. Do misky dáme droždí, cukr a vlažné mléko. Necháme vykynout.
Potom si připravíme velkou mísu a do ní prosejeme mouku a sůl. Přidáme změklé máslo a kvásek. Pořádně promícháme.
Silikonový vál na pečení si pomoučíme a pomocí válečku těsto rozválíme. Nakrájíme na trojúhelníčky. Ty potom stočíme. Roh musí být navrchu.
Nyní si upleteme housky. Stačí splést tři válečky (tlusté nudle) a je hotovo. Rohlíky a housky dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme je 30 - 40 minut odpočívat a kynout.
Předehřejeme si troubu. Lžíci mléka smícháme se žloutkem a potřeme pečivo. Ozdobíme sezamovým semínkem, mákem. Pečeme 20 minut při 220 °C.
Cítíte tu vůni? Dobrou chuť.
Co jste ještě nevěděli o receptu Voňavé housky a rohlíky
Voňavé housky a rohlíky jsou oblíbenou českou specialitou, kterou můžete najít téměř v každé pekárně. Jsou známé svou jemnou, nadýchanou strukturou a neodolatelnou vůní, která se line celým domem při jejich pečení. Housky jsou často posypané mákem nebo sezamovými semínky, což jim dodává další vrstvu chuti. Rohlíky, se svou charakteristickou křupavou kůrkou, jsou ideální na snídani s máslem nebo jako doprovod k polévkám a salátům. Čerstvě upečené housky a rohlíky patří k základním potravinám, které nesmí chybět na žádném českém stole.